Petak, 01 Ožujak 2019 09:35

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prijevara u Pakracu

U četvrtak 28. veljače 2019., policijskim službenicima prijavio je 51-godišnjak s područja Pakraca, da je u mjesecu listopadu 2018., 52-godišnjaku, s područja Virovitice, posudio novac koji mu isti do sada nije vratio, te se smatra prevarenim. Protiv 52-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Prijevara“.

Provaljeno u obiteljsku kuću u Donjim Grahovljanima.

U razdoblju od 18. do 27. veljače 2019., u Donjim Grahovljanima, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 73-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Otuđen mobitel u Pakracu i stabla kod Pake

U četvrtak, 28. veljače 2019., policijskim službenicima je prijavila 42-godišnjakinja da je nepoznati počinitelj (ili više njih) dana 27. veljače 2019., u jutarnjim satima, u Pakracu, u ulici Bolničkoj, u prostorijama škole, njenom sinu otuđio mobitel marke „Samsung“.

U razdoblju od 26. do 28. veljače 2019., nedaleko mjesta Paka (općina Čaglin), nepoznati počinitelj (ili više njih) posjekao je i otuđio nekoliko stabala graba i bukve u vlasništvu Republike Hrvatske, a kojim gospodare Hrvatske šume.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

Tijekom obrade zemljišta pronašao ubojito sredstvo kod Lipika

U srijedu 27. veljače 2019., nedaleko mjesta Lipik, na poljoprivrednom zemljištu 44-godišnjak je prilikom obrade tla – oranja s poljoprivrednim traktorom i plugom pronašao (izorao) jedan ručni bacač raketa tzv „Zolja“. Pronađeno ubojito sredstvo su preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite PU požeško-slavonske, te će se naknadno uništiti.

Gorjela suha trava kod Kantrovaca

U četvrtak 28. veljače 2019., oko 21 sat, nedaleko mjesta Kantrovci (općina Velika), na neutvrđeni način je došlo je do požara na otvorenom prostoru – poljoprivrednom zemljištu nepoznatog vlasnika, prilikom čega je gorjela suha trava i nisko raslinje. Požar je ugašen oko 14.50 sati, kada je utvrđeno da je opožaren prostor od oko 5 hektara.

Vozači oprez-najave akcija

S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava požeško-slavonska, tijekom nastupajućeg vikenda pojačano će se provoditi nadzor sudionika u prometu. Posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.