Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 28 Veljača 2019 09:12

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Provaljeno u obiteljske kuću u Pleternici i vikendicu kod Kaptola

U razdoblju od 15. do 27. veljače 2019., u Ulici Matije Gupca u Pleternici, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 73-godišnjakinje. A u razdoblju od 22. do 27. veljače 2019., nedaleko mjesta Kaptol, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u vikend kuću u vlasništvu 53-godišnjaka.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Otuđen mobitel u Pakracu

U srijedu, 27. veljače 2019., policijskim službenicima je prijavila 52-godišnjakinja da je nepoznati počinitelj (ili više njih) dana 27. veljače 2019., oko podneva, u Pakracu, u ulici Bolničkoj, u prostorijama sportske dvorane, njenom sinu otuđio mobitel marke „Samsung“.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca, kojeg se sumnjiči da je siječnju 2019., u mjestu Španovica, provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 52-godišnjaka i time počinio kazneno djelo „Teška krađa provaljivanjem“. Slijedi posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu kao dopuna kaznene prijave.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice, kojeg se sumnjiči da je u ponedjeljak 25. veljače 2019., u ranim jutarnjim satima u Pleternici teže ozlijedio 55-godišnjaka s područja Pleternice. On je uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela „Osobito teška tjelesna ozljeda“, predan pritvorskom nadzorniku.

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava

U srijedu, 27. veljače 2019., na području Požege, građanin koji je želio ostati anoniman je iskoristio zakonsku mogućnost i bez sankcija predao policijskim službenicima automatsku pušku, četiri spremnika i 122 komada streljiva. Isto tako, na području Čaglina predana je jedna automatska puška, a što je sve izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Nešto iza podneva pod utjecajem alkohola od 1,86 promila

U srijedu, 27. veljače 2019., oko 12.10 sati, u Ulici Osječkoj u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 57-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,86 promila upravljao osobnim automobilom marke „Ford“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Prometna nesreća u Požegi

U srijedu, 27. veljače 2019., oko 17.30 sati, u Ulici pape Ivana Pavla Drugog u Požegi, 40-godišnji vozač kojI je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka zbog nepropisne vožnje unatrag udario je zadnjim dijelom svojeg vozila u prednji dio teretnog automobila marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak. 40-godišnjaku je za počinjeni prekršaj naplaćena novčana kazna na mjestu događaja.