Srijeda, 27 Veljača 2019 11:02

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege, kojeg se sumnjiči da je u noći 24./25. veljače i 25./26. veljače 2019., u ulicama Svetog Roka i Orljavskoj u Požegi, provalio u dva ugostiteljska objekta i time počinio kazneno djelo „Teška krađa provaljivanjem“. On je uz kaznene prijave predan pritvorskom nadzorniku.

Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom

U utorak 26. veljače 2019., oko 2.50 sati u mjestu Novoselci, došlo je do požara na obiteljskoj kući u vlasništvu 52-godišnjaka, koji je lokaliziran nešto iza 4 sata, a potpuno ugašen u 6.35 sati. Obavljenim očevidom na mjestu događaja i provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je požar namjerno izazvao 29-godišnjak, protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Pet oštećenih vozila i dvoje lakše ozlijeđenih osoba u prometnoj nesreći u Požegi

U utorak, 26. veljače 2019., oko 14.25 sati, u Požegi, u ulici Hrvatskih branitelja, 24-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, započela je pretjecati osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 47-godišnjakinja i skretala u lijevo u Ulicu Jurja Križanića, zbog čega je došlo do sudara ta dva vozila koja su odbačena na površinu uz kolnik i tri parkirana vozila koja su oštećena. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđene 24-godišnjakinja i 47-godišnjakinja, dok 24-godišnjakinji slijedi prekršajni nalog zbog nepropisnog pretjecanja.

Dovršen očevid na mjestu požara u Pakracu i požar na otvorenom kod Rasne

Jučer, 26. veljače 2019., obavljen je očevid u Ulici Ivana Gundulića u Pakracu, gdje je došlo do požara u trgovačkom centru u vlasništvu trgovačkog društva s područja Križevaca. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog zapaljenja papirnato-kartonske ambalaže u posudi u koju su se odbacivali i opušci cigareta, nakon čega se požar proširio na objekt. U svezi navedenog događaja slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Istoga dana, oko 14 sati, nedaleko mjesta Rasna, na neutvrđeni način je došlo do požara na otvorenom prostoru prilikom čega je gorjelo suha trava i nisko raslinje na neobrađenom zemljištu nepoznatog vlasnika. Požar ugašen oko 18.40 sati, kada je utvrđeno da je opožaren prostor od oko 15 hektara.

Rezultati akcije

Na području Policijske uprave požeško-slavonske, u razdoblju od 18. do 24. veljače 2019., provodila se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor teretnih automobila i autobusa, usklađena s akcijama Europske unije za 2019. Izvršen je nadzor 57 teretnih automobila i autobusa i utvrđeno ukupno 29 ciljanih prekršaja.