Ispiši ovu stranicu
Utorak, 26 Veljača 2019 09:54

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Po život opasne ozljede zadobio 55-godišnjak u Pleternici – molimo svjedoke za pomoć

U noći s nedjelje na ponedjeljak 24./25. veljače 2019., najvjerojatnije u ugostiteljskom objektu u Ulici kralja Zvonimira u Pleternici, nepoznati počinitelj ili više njih, tjelesno je napao i zadao teške tjelesne ozljede opasne po život, 55-godišnjaku s područja Pleternice. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Teška tjelesna ozljeda“.

U cilju rasvjetljavanja događaja, molimo svjedoke i osobe koje mogu dati obavijesti o ovom događaju da se jave u Policijsku postaju Pleternica ili na broj telefona 192.

Provaljeno u ugostiteljski objekt u Požegi

U noći sa nedjelje na ponedjeljak, 24./25. veljače 2019., u Ulici Svetog Roka u Požegi, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu 40-godišnjakinje, iz kojeg je otuđio novac i alkoholna pića. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Internetom do prijevare

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kaptola, kojeg se sumnjiči da je na društvenoj mreži „Facebook“, s ciljem pribavljanja ne pripadajuće imovinske koristi, izradio stranicu putem koje je građane pozivao da uplate novčane iznose za bolesnu osobu s područja Osijeka, čije je podatke izmislio, čime je počinio kazneno djelo „Prijevara“. Protiv njega slijedi kaznena prijava.

Prometne nesreće u Pakracu i Požegi

U ponedjeljak, 25. veljače 2019., oko 8.30 sati, u Ulici Ivana Gundulića u Pakracu, 52-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Suzuki“, daruvarskih registarskih oznaka, zbog nepropisne vožnje unatrag udario je u parkirani osobni automobil marke „Fiat“ daruvarskih registarskih oznaka u vlasništvu 59-godišnjaka, a nakon toga napustio mjesto događaja, da oštećenom nije ostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je upravljao. On je naknadno pronađen i bit će mu izdan prekršajni nalog zbog nepropisne vožnje unatrag i napuštanja mjesta događaja.

Istoga dana, oko 10.45 sati, u ulici Industrijskoj u Požegi, 34-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Mercedes“, daruvarskih registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine kretanja nije uspio zaustaviti svoje vozilo, te je došlo do naleta prednjim djelom vozila s kojim je upravljao na stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila marke „Renault“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljao 26-godišnjak, a koji se zaustavio poradi propuštanja vozila iz suprotnog smjera i skretanja u lijevo. 34-godišnjaku je naplaćena novčana kazna.

Požari na automobilu, trgovačkom centru i otvorenom prostoru

U ponedjeljak, 25. veljače 2019., oko 11.30 sati, na lokalnoj cesti nedaleko mjesta Jaguplije, zbog odlaganja gorive materije u prtljažni prostor, došlo je do požara na osobnom automobilu marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 69-godišnjaka.

Istoga dana, oko 21.15 sati u Ulici Ivana Gundulića u Pakracu, došlo je do požara u trgovačkom centru u vlasništvu trgovačkog društva s područja Križevaca. Požar je ugašen oko 22.50 sati.

Očevid na mjestu događaja s ciljem utvrđivanja razloga nastanka požara i materijalne štete bit će obavljen danas. 

Uz navedene, tijekom jučerašnjeg dana zabilježen je i jedan požar na otvorenom i to u Velikoj, gdje je gorjela suha trava i raslinje.

viber image 2019 02 25 19.57.35

Dragovoljna predaja streljiva u Kutjevu

U ponedjeljak, 25. veljače 2019., na području Kutjeva, građanin koje je želio ostati anoniman iskoristio zakonsku mogućnost i bez sankcija predao 148 komada streljiva, koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.