Utorak, 26 Veljača 2019 08:16

Rastrojeni mladić zapalio vlastitu obiteljsku kuću Novoselcima

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

VATROGASCI 2 JVP I 2 DVD BORILI GOTOVO DVA SATA S POŽAROM  -

NOVOSELCI – Nekoliko minuta prije tri sata ujutro mještane Novoselaca, probudila vatrena stihija koja je zahvatila obiteljsku kuću. Kako neslužbeno doznajemo 29-godišnji mladić, je sam izazvao požar koji je zahvatio njegovu cijelu obiteljsku kuću, koja je gotovo u potpunosti izgorjela.

Nakon dojave o požaru vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije i DVD-a Pleternica veoma su brzo izišli na teren. Po dolasku su odmah počeli s gašenjem vatre i spriječili njeno širenje na druge dvorišne zgrade i susjedne obiteljske kuće. U pomoć su kolegama došli i vatrogasci susjednog DVD-a Jakšić i DVD-a Gradac.

6Mještani su u šoku i kako su nam neki rekli da se takvo što moglo i očekivati. - Hvala Bogu da su vatrogasci tako brzo došli. Bojao sam se da se vatra neće proširiti i na obližnje naše susjedne kuće. Što da vam kažem, nešto se s tim mladićem dešava. Bio je on i na liječenju u Popovači. Pustili su ga iz te bolnice, al se pitam zbog čega jer se na njemu vidi da je rastrojena i problematična osoba – rekao nam je jedan mještanin Novoselaca.

29-godišnjak je policiji od prije poznat. Prije nešto više od desetak dana je s kuće svog djeda, koji stanuje na području općine Kaptol, bacao crepove na policiju.  Sve što je mogla, policija je do sada poduzela. U konačnici je sve na liječnicima i drugim službama koje su trebale prepoznati problematiku koja se događa s mladićem.

 - Majka mu je umrla prije osam godina. Uz nju je jako bio vezan. Otac mu je u Njemačkoj i jedna sestra. Ima on još dvije sestre, jedna koja studira u Osijeku i jedna što je živjela tu u kući s njim. Zbog straha mu je ta jedna sestra neki dan otišla u Osijek kod druge sestre. Jako se njega bojala jer se čudno ponašao i eto vidite kao da je bila u pravu. Vidite što je napravio – rekla nam je susjeda 29-godišnjeg mladića.7

Kada je već zapalio kuću stric 29-godišnjeg mladića vodio je pravu borbu s njim jer je on htio nekamo otići, pobjeći. Uspio ga je zadržat do dolaska policije koja je 29-godišnjaka privela i nad kojim slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, a prema svemu sudeći biti će potrebno i daljnje liječenje.