Petak, 22 Veljača 2019 09:49

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dovršeno kriminalističko istraživanje – otuđio mobitel

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca, kojeg se sumnjiči da je 21. veljače 2019., u jutarnjim satima, u Pakracu, u Ulici Andrije Hebranga, iz stana otuđio mobitel u vlasništvu 35-godišnjakinje. Nadležnom državnom odvjetništvu slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Provalio u gospodarsku zgradu i otuđio motorne pile i trimer

U noći 20./21. veljače 2019., u mjestu Stari Zdenkovac, nepoznati počinitelj (ili više njih), provalio je u gospodarsku zgradu u vlasništvu 45-godišnjaka i otuđio 2 motorne pile i motorni trimer za košnju trave. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

39-godišnjak narušavao javni red i mir u Velikoj

U petak, 22. veljače 2019., oko 2 sata iz ponoći, u ulici Frankopanskoj u Velikoj, 39-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,30 promila je narušavao javni red i mir na način da je vikao i galamio. Protiv 39-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dragovoljno predao pištolj i streljivo

U četvrtak, 21. veljače 2019., na području Pakraca, 75-godišnjak je policijskim službenicima predao jedan pištolj i 78 komada streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Dva požara na otvorenom prostoru

U četvrtak, 21. veljače 2019., oko 17 sati, nedaleko mjesta Gornji Vrhovci (općina Velika), na neutvrđeni način je došlo do požara gdje je gorjela suha trava i raslinje. Požar je ugašen oko 20 sati, kada je utvrđeno da je opožaren prostor od oko 10 hektara.

Istoga dana oko 18.30 sati, nedaleko mjesta Golo Brdo (općina Kaptol), također na neutvrđeni način je došlo do požara gdje je gorjela suha trava i raslinje. Požar je ugašen oko 20 sati kada je utvrđeno da je opožaren prostor od oko 2 hektara.