Četvrtak, 21 Veljača 2019 12:22

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Provalio u obiteljsku kuću i otuđio peć na kruta goriva

U razdoblju od 25. siječnja do 20. veljače 2019., u mjestu Španovica, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 52-godišnjaka i otuđio peć na kruta goriva s pripadajućom metalnom dimovodnom cijevi. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Utapanje

U srijedu, 20. veljače 2019., oko 13.45 sati, nedaleko mjesta Golobrdci, u ribnjaku, pronađeno je mrtvo tijelo 63-godišnjaka s tog područja.

Nepoštivanjem prednosti prolaska do nesreća u Frkljevcima i Pakracu

U srijedu, 20. veljače 2019., oko 10.35 sati, na raskrižju ceste Pleternica-Frkljevci i Frkljevci-Zagrađe, 21-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, oduzela je prednost prolaska 54-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Seat“ požeških registarskih oznaka, koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska.

Istoga dana, oko 15.10 sati u Pakracu, na raskrižju Ulice Matice hrvatske i ulice Bolničke, 48-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“ daruvarskih registarskih oznaka, oduzeo je prednost prolaska 49-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Mercedes“ daruvarskih registarskih oznaka, koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska.

Protiv 21-godišnje vozačice i 48-godišnjeg vozača slijede prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja oduzimanja prednosti prolaska.

Gorjela suha trava u Trenkovu, palio lišće i granje u Podgorju, izgorjela nadstrešnica

U srijedu, 20. veljače 2019., u mjestu Trenkovo, na neutvrđen način došlo je do požara na zemljištu nepoznatog vlasnika, gdje je gorjela suha trava i raslinje. Požar je ugašen oko 13.40 sati kada je utvrđeno da je opožaren prostor od oko 30-ak kvadratnih metara.

Istoga dana, oko 19.30 sati u mjestu Podgorje, 39-godišnjak je u svom dvorištu ispod drvene nadstrešnice zapalio suho lišće i granje, nakon čega se vatra proširila na konstrukciju nadstrešnice. Požar je ugašen oko 20.40 sati, kada je utvrđeno da je nastala materijalna šteta koja se cijeni na oko 500 kuna. Protiv 39-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.