Ponedjeljak, 18 Veljača 2019 14:02

Brzom intervencijom požeški vatrogasci spriječili širenje požara na objekte i šumu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽAR NA GOSPODARSKOM OBJEKTU U ŠKRABUTNIKU -

ŠKABUTNIK – Nešto prije 13 sat došla je dojava da u selu Škrabutnik gori gospodarski objekt u dijelu naselja koje ima desetak obiteljskih kuća. Gospodarska zgrada blizu je i šume koja je bila u opasnosti da se požar proširi, posebno stoga što je bila puna gorivog materijala, izgrađena pretežno drvenim materijalom i pokrivena salonitnim pločama. Upravo gorenje tih salonitnih ploča mobiliziralo je cijelo selo, jer su se od gorenja čuli brojni i jaki pucnjevi. Za sada se ne zna koji je uzrok požara, jer vlasnici kuće koji su iz Požege trenutno nisu bili na svom vikend imanju.

Brzom intervencijom vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe grada Požege spriječeno je širenje vatre na šumu. Vatru su ugasili i spriječili dalje širenje požara ekipa vatrogasaca s vozilo za šumske požare i 2.000 litara vode. Ubrzo na požar je došla i druga ekipa JVP Požega sa vatrogasnim navalnim vozilom i dodatnih 2.500 litara vode.

Prema riječima mještana koji su se okupili, požar je bio strašan, nije se moglo prići blizu, jer su plameni jezici sukljali i do 7 metara u visinu. Posebno su ih zabrinjavali stalni pucnjevi kad se krov od salonitnih urušio i izbijale su stalne eksplozije, pa su se bojali prići neznajući od čega su eksplozije.