Petak, 15 Veljača 2019 09:30

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Krađa iz trgovačkog centra u Požegi

U četvrtak, 14. veljače 2019., policijskim službenicima prijavio je 50-godišnji predstavnik trgovačkog društva iz ulice Industrijske u Požegi, da im je 9. veljače oko podneva, iz trgovačkog centra nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio brijaći aparat čija je vrijednost veća od tisuću kuna. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

Oduzimanjem prednosti prolaska do prometne nesreće

U četvrtak, 14. veljače 2019., oko 6 sati, u Požegi, na raskrižju ulica Osječke i Šokačke ceste, 54-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, prilikom skretanja ulijevo nije propustio osobni automobil marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 55-godišnjak i koji se kretao iz suprotnog smjera te zadržavao svoj smjer kretanja. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska.

Oštetio parkirano vozilo i napustio mjesto događaja

U četvrtak 14. veljače 2019., nedaleko mjesta Turnić, nepoznati je vozač upravljao nepoznatim vozilom i zbog neutvrđenog razloga udario u parkirani osobni automobil marke „Volkswagen“ gospićkih registarskih oznaka u vlasništvu 57-godišnjaka, te napustio mjesto događaja, a nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem. Pozivamo građane ukoliko imaju korisnih informacija o ovom događaju kao i ranije evidentiranim događajima, gdje počinitelji nisu pronađeni, da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava u Požegi

U četvrtak, 14. veljače 2019., na području Požege, osoba koja je zatražila da ostane anonimna, predala je policijskim službenicima 53 komada streljiva i 15 detonatora, koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Vozači oprez-najave akcija

S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava požeško-slavonska, tijekom nastupajućeg vikenda pojačano će se provoditi nadzor sudionika u prometu. Posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.
Podsjećamo da danas u vremenu od 10 do 12 sati na području Policijske postaje Požega, provodimo preventivno-represivnu akcija usmjerenu na nadzor nepropisnog zaustavljanja i parkiranja na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.