Ponedjeljak, 11 Veljača 2019 14:31

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prijevara

U petak, 8. veljače 2019., policijskim službenicima je prijavio 46-godišnji vlasnik trgovačke radnje s područja Požege, da je u studenom i prosincu 2018., s 27-godišnjakom s područja Vukovara dogovorio prodaju pića, koje je isti odvezao, a da mu do današnjeg dana nije uplatio ugovoreni iznos od više tisuća kuna, te se 46-godišnjak smatra prevarenim. Protiv 27-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Prijevara“.

Neprimjerenim grafitom oštetili pročelje stare škole u Brestovcu

U noći s četvrtka na petak 7./8. veljače 2019., nepoznati počinitelj ili više njih u mjestu Brestovac, na pročelju stare mjesne škole ispisao je i nacrtao neprimjeren sadržaj i tim počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“. Policijski službenici tragaju za počiniteljem/ima.

59-godišnji državljanin Rumunjske prosio po Pleternici

U petak, 8. veljače 2019., oko 17.30 sati u Pleternici, policijski službenici su zatekli 59-godišnjeg državljanina Rumunjske kako prosi. On je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira uhićen i odveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, gdje mu je dežurni sudac izrekao novčanu kaznu u iznosu od 600 kuna, zabranu posjećivanja grada Pleternice i naložio privremeno oduzimanje prikupljenih novčanih sredstava.

Nepropisnom vožnjom unatrag do prometne nesreće u Požegi

U petak, 8. veljače 2019., oko 10.35 sati, u ulici Grgin dol u Požegi, 67-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“ požeških registarskih oznaka zbog nepropisne vožnje unatrag udario je u teretni automobil marke „Opel“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak. Njemu je naplaćena novčana kazna zbog nepropisne vožnje unatrag.

Upravljao pod utjecajem alkohola i dok im je vozačka dozvola oduzeta

U nedjelju, 10. veljače 2019., oko 4.30 sati, u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 46-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,51 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka. Budući da je isti višestruki počinitelj prometnih prekršaja i da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Nakon požara vikom i galamom i vrijeđanjem narušavao javni red i mir

U nedjelju, 10. veljače 2019., oko 22 sata, u Kutjevu, zbog neutvrđenog razloga došlo je do požara u potkrovlju obiteljske kuće u vlasništvu 49-godišnjaka. Požar je ugašen oko 22.35 sati, a očevid na mjestu događaja bit će obavljen danas. Za vrijeme osiguranja mjesta događaja 49-godišnjak je vikom i galamom narušavao javni red i mir, vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Rezultati nadzor prometa tijekom vikenda

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 127 prekršaja, od čega se ističu devet zbog pod utjecajem alkohola, 70 vozača je prekoračilo dopuštene brzine kretanja, 15 vozača nisu koristila sigurnosni pojas i tri vozača su upravljala neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,51 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 137 km/h.

Od ukupnog broja počinitelja u šest slučaja se radilo o osobama koji su višestruki počinitelji prekršaja, od kojih su četvorica ranije prijavljivani za prekršaje brzine i dva za prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.