Petak, 08 Veljača 2019 09:10

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim, 50-godišnjim i 32-godišnjim hrvatskim državljanima s područja Požeško-slavonske županije, koje se sumnjiči da su od siječnja do svibnja 2018. u lovištu nedaleko mjesta Novo Zvečevo (općina Brestovac) počinili kaznena djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i „Protuzakonit lov i ribolov“ na štetu lovo zakupnika s područja Sirača, zbog čega protiv njih slijedi posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu kao dopuna kaznene prijave.

Narušavao javni red i mir u školi u Požegi

U četvrtak, 7. veljače 2019., oko 10.30 sati u Ulici dr. Franje Tuđmana u Požegi, u prostorijama osnovne škole, 48-godišnjak je narušavao javni red i mir na način da je vikao i galamio na 26-godišnjakinju, te dvije 39-godišnjakinje. Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi.

Nepropisnom vožnjom unatrag do prometne nesreće u Žigerovcima

U četvrtak, 7. veljače 2019., oko 13.20 sati, u mjestu Žigerovci (općina Brestovac), 48-godišnjak koji je upravljao teretnim automobilom marke „Ford“ požeških registarskih oznaka zbog nepropisne vožnje unatrag udario je u osobni automobil marke „Mercedes“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisne vožnje unatrag.

Zatečen pod utjecajem alkohola

U petak, 8. veljače 2019., iza ponoći, u Ulici Jurja Križanića u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 22-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 0,94 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka.

Požar u kući u Požegi

U četvrtak, 7. veljače 2019., oko 9.30 sati, u ulici Svetog Roka u Požegi, uslijed propuštanja topline iz zidanog dimovoda peći na kruta goriva, došlo je do požara u obiteljskoj kući u vlasništvu 62-godišnjakinje. Požar je ugašen oko 10 sati, kada je utvrđeno da je izgorjela lamperija kojom je dimovod bio obložen, odnosno nastala materijalna šteta.

Nesretnim slučajem oštećena konstrukcija dalekovoda kod Žigerovaca

U četvrtak 7. veljače 2019., oko 13 sati nedaleko mjesta Žigerovci (općina Brestovac), 43-godišnjak koji je upravljao traktorom marke „Case“ požeških registarskih oznaka u vlasništvu OPG-a s tog područja, prilikom rada u polju iz nepoznatog razloga traktorom je udario u metalnu konstrukciju – nosač dalekovoda u vlasništvu HEP-a, koji je od udara oštećen kao i traktor.  

Vozači oprez-najava akcije

S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava požeško-slavonska, tijekom nastupajućeg vikenda pojačano će se provoditi nadzor sudionika u prometu. Posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.