Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 04 Veljača 2019 14:26

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Ubijanje ili mučenje životinja

U subotu, 2. veljače 2019., policijskim službenicima je prijavila 46-godišnjakinja da je u razdoblju od 1. do 2. veljače, u Frkljevcima, nepoznati počinitelj (ili više njih), usmrtio psa. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Narušavao javni red i mir u Požegi

U petak, 1. veljače 2019., oko 9.50 sati, u Ulici Kamenita vrata u Požegi, 39-godišnjak muškarac je pod utjecajem alkohola od 1,57 promila narušavao javni red i mir na način da je vikao i galamio te zaustavljao vozila i prolaznike. On je uhićen i odveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 12 dana.

Kod 22-godišnjaka pronađena marihuana

Policijski službenici su u nedjelju, 3. veljače 2019., oko 1.45 sati, u Požegi u Mesničkoj ulici, u ugostiteljskom objektu, zatekli 22-godišnjaka kod kojeg su pronašli marihuanu. Droga je oduzeta, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Jedna prometna nesreća, dvojica zadržana i pojačane aktivnosti u prometu

U petak 1. veljače 2019., oko 21.30 sati, na cesti nedaleko mjesta Ferovac, 33-godišnji vozač je pod utjecajem alkohola od 0,78 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, te je zbog neprilagođene brzine sletio s ceste i udario u zaštitnu ogradu u vlasništvu Županijske uprave za ceste. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom i upravljanja pod utjecajem alkohola.

U petak, 1. veljače 2019., oko 23.20 sati, u Zagrebačkoj ulici, u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 50-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,08 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka.

Iste noći, 2. veljače, oko 2.35 sati, u Srednjem Selu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 60-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,11 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja obojica su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel).

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 86 prekršaja, od čega se ističu šest zbog pod utjecajem alkohola, 42 vozača je prekoračilo dopuštene brzine kretanja, devet vozača nisu koristila sigurnosni pojas i pet vozača su upravljala neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 2,08 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 115 km/h. Od ukupnog broja počinitelja u četiri slučaja se radilo o osobama koji su višestruki počinitelji prekršaja, od kojih su trojica ranije prijavljivani za prekršaje brzine i jedan za prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.