Ispiši ovu stranicu
Petak, 01 Veljača 2019 09:18

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Troje lakše ozlijeđeno u Požegi

U četvrtak, 31. siječnja 2019., oko 6.50 sati, u Požegi, na raskrižju Ulica Pavla Radića-Frankopanske i Zrinske, 56-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom marke „Daewoo“, požeških registarskih oznaka i oduzela je prednost prolaska 24-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka koji se kretao iz suprotnog smjera, te zadržavao svoj smjer kretanja. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđena oba vozača kao i 52-godišnja putnica. 56-godišnjoj vozačici će biti izdan prekršajni nalog zbog nepoštivanja prednosti prolaska.

46-godišnjak zatečen u prometu pod utjecajem alkohola

U četvrtak 31. siječnja 2019., oko 18 sati, u mjestu Trapari, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 46-godišnjaka koji je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio ispitivanje) upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka i nepropisno se kretao kolnikom, a prilikom postupanja policijskih službenika iste vrijeđao i omalovažavao. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog nepropisnog kretanja kolnikom, odbijanja ispitivanja i narušavanja javnog reda i mira.

Vozači oprez-najava akcije

S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava požeško-slavonska, tijekom nastupajućeg vikenda pojačano će se provoditi nadzor sudionika u prometu. Posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.