Ponedjeljak, 28 Siječanj 2019 13:34

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dovršeno kriminalističko istraživanje-narušavao javni red i mir u Požegi

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom s područja Požege, kojeg se sumnjiči da je u nedjelju 13. siječnja 2019., oko 6 sati u Ulici svetog Florijana narušavao javni red i mir, na način da je tjelesno napao 17-godišnjakinja. Protiv 38-godišnjak slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi.

Ostavili pse bez nadzora

U subotu 26. siječnja 2019., 60-godišnjak u Mitrovcu i 56-godišnjak u Bektežu, (općina Kutjevo) ostavili su pse bez nadzora koji su na ulici ometali i nasrtali na prolaznike, te su time vlasnici počinili prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Lakše ozlijeđen u slijetanju vozila

U petak 25. siječnja 2019., oko 21.40 sati u mjestu Badljevina, 65-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,21 promila upravljao osobnim automobilom marke „Hyundai“, riječkih registarskih oznaka zbog nepropisnog kretanja kolnikom, vozilom je sletio s istog u putni kanal i lakše se ozlijedio. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolnikom, upravljanja pod utjecajem alkohola i ne korištenja sigurnosnog pojasa.

Neprilagođena brzina uzrok nesreće u Požegi

U nedjelju, 27. siječnja 2019., oko 18.50 sati, u Ulici Franje Cirakija u Požegi, 29-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom marke „Volkswagen“ i zbog neprilagođene brzine kretanja nije uspio zaustaviti svoje vozilo, te je došlo do naleta prednjim djelom vozila s kojim je upravljao na stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak. Protiv 29-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Upravljao pod utjecajem alkohola

U nedjelju, 27. siječnja 2019., oko 00.30 sati, u Ulici Vjekoslava Babukića u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 25-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 0,84 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka.

Budući je isti od ranije evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja i postojala je opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje.

Rezultati akcije u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 73 prekršaja od kojih se ističu 6 zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 39 vozača je prekoračilo dopuštene brzine kretanja, 6 vozača nisu koristila sigurnosni pojas, dok su po dva vozača upravljala neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i prije stjecanja prava na upravljanje. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,30 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 79 km/h. Od ukupnog broja počinitelja u jednom slučaju se radilo o osobi koji je višestruki počinitelj prekršaja, a koji je ranije prijavljivan za upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje.