Četvrtak, 17 Siječanj 2019 09:31

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Dovršeno kriminalističko istraživanje – Oštećenje tuđe stvari

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom s područja Pleternice, kojeg se sumnjiči da je u utorak u večernjim satima, pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,56 promila razbijao stakla na školi u ulici Ratarničkoj u Požegi i time počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“.

Provaljeno u kuću u Biškupcima

U razdoblju od 15. do 16. siječnja 2019., u mjesto Biškupci (općina Velika), nepoznati počinitelj (ili više njih), provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 66-godišnjaka i otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Neovlašteno posjedovao drogu

U srijedu 16. siječnja 2019., policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi, pretražili obiteljsku kuću na području Požege u kojoj prebiva 20-godišnjak, kojom prilikom su pronašli marihuanu. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
Lakše ozlijeđen vozač mopeda u Požegi

U srijedu, 16. siječnja 2019., oko 14.30 sati, u Požegi, na raskrižju Ulica Alojzija Stepinca - Vukovarske, 78-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom marke „Ford“, požeških registarskih oznaka, te oduzela prednost prolaska 52-godišnjem vozaču mopeda marke „Tomos“ požeških registarskih oznaka koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska i koji je lakše ozlijeđen. Protiv 78-godišnje vozačice osobnog automobila slijedi prekršajni nalog zbog oduzimanja prednosti prolaska, a vozača mopeda zbog upravljanja mopedom prije stjecanja prava na upravljanje.

Požar na kući u Grabarju

U srijedu, 16. siječnja 2019., oko 13 sati, u Grabarju, uslijed prijenosa topline s dimne cijevi na drvenu konstrukciju, došlo je do požara u obiteljskoj kući u vlasništvu 91-godišnjakinje. Požar je ugašen oko 14 sati, kada je utvrđeno da je opožarena nosiva drvena greda, odnosno da je nastala materijalna šteta.