Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 10 Siječanj 2019 11:53

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Teška krađa provaljivanjem

U razdoblju od 5. do 8. siječnja 2019., u mjesto Novo Zvečevo (općina Brestovac), nepoznati počinitelj (ili više njih), provalio je u prostorije Udruge građana s tog područja i otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Oštećenje stvari

U razdoblju od 8./9. siječnja 2019., u Požegi, u Ulici Antuna Mihanovića, na nogometnom igralištu, nepoznati počinitelj (ili više njih), je oštetio više komada PVC sjedalica, vod za električnu energiju i koševe za smeće u vlasništvu Javne ustanove Grada Požege. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Teže kršio prometne propise u Požegi, dvije nesreće s materijalnom štetom

U četvrtak, 10. siječnja 2018., oko 2.10 sati, u ulici Cehovskoj u Požegi, u pješačkoj zoni, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 20-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,17 promila, prije stjecanja prava na upravljanje i pri tome ne koristeći zaštitnu kacigu, upravljao mopedom. On je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Uz navedeno, iz domene sigurnosti cestovnog prometa zabilježene su i dvije prometne nesreće u Požegi koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Predali bombu i pušku

U srijedu, 9. siječnja 2019., na području Kutjeva, 28-godišnjak je policijskim službenicima predao jednu ručnu bombu, a 70-godišnjak automatsku pušku, 5 spremnika i 31 komad streljiva, što je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.