Ispiši ovu stranicu
Utorak, 08 Siječanj 2019 13:58

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dovršen očevid na mjestu požara u Novoj Ljeskovici

Jučer 7. siječnja 2019., dovršen je očevid na mjestu požara u mjestu Nova Ljeskovca (općina Čaglin), na obiteljskoj kući u vlasništvu 37-godišnjaka. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo u noći s 6./7. siječnja 2019., zbog prijenosa topline s dimovodne cijevi peći na kruto gorivo na dijelove drvenog krovišta, nakon čega je kuća koja je izgrađena od drveta u potpunosti izgorjela, odnosno nastala je materijalna šteta.

Narušavali javni red i mir

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim i 20-godišnjim hrvatskim državljanima s područja Požege, koje se sumnjiči da su u subotu 29. prosinca 2018., u Požegi u Ulici fra Grge Martić narušavali javni red i mir verbalno se sukobivši nakon čega je 19-godišnjak i tjelesno napao 20-godišnjaka. Protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Zatečen u činjenju više prometnih prekršaja

U utorak, 8. siječnja 2018., iza ponoći, u ulici Zagrebačkoj u Kutjevu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 49-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje, ne vežući se sigurnosnim pojasom i prevozeći četiri malodobne djece koja nisu bila smještena u sigurnosnu sjedalicu i pod utjecajem alkohola od 1,47 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka. On je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i slijedi mu optužni prijedlog zbog opisanih prekršaja.