Ispiši ovu stranicu
Utorak, 08 Siječanj 2019 08:58

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Otuđen bicikl u Pakracu, provaljeno u kuću u Alilovcima, ostali bez novca u Požegi

U petak 4. siječnja 2019., policijskim službenicima prijavila je 40-godišnjakinja s područja Pakraca, da joj je nepoznati počinitelj (ili više njih) u novogodišnjoj noći otuđio bicikl marke „Kilimanjaro“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

U noći s 4./5. siječnja 2019., u mjestu Alaginci, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 39-godišnjaka i otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

U nedjelju 5. siječnja 2019., u Požegi u Ulici bana Josipa Jelačića, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz obiteljske kuće otuđio je novac u vlasništvu 55-godišnjaka i 29-godišnjakinje. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

Dva narušavanja javnog reda i mira

U nedjelju, 6. siječnja 2019., oko 16.40 sati, 29-godišnjak s područja Čaglina pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,43 promila, putem telefona s kućne adrese je omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Istoga dana, oko 20.20 sati u Požegi u ulici Njemačkoj, 58-godišnjak pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) vikao je i galamio na uposlenicu u ugostiteljskom objektu i time narušavao javni red i mir. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješteni su u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nepoštivanjem prednosti do nesreće u Brestovcu

U subotu, 5. siječnja 2019., oko 10.15 sati, u Brestovcu, na raskrižju ulice Stari Brestovac i odvojka za Nurkovac 20-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka i oduzeo je prednost prolaska 31-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Audi“ požeških registarskih oznaka koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska.

Ugrožavao javni promet

U nedjelju, 6. siječnja 2018., oko 1.25 sati, u Ulici Antuna Kanižlića u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 51-godišnjaka koji pod utjecajem alkohola od 1,61 promila upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Rezultati pojačanog nadzora prometa

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 44 prekršaja. Od toga broja ističu se 7 vozača koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, 14 vozača je prekoračilo dopuštene brzine kretanja, 7 nisu koristila sigurnosni pojas, 3 vozača su upravljala tehnički neispravnim vozilima i po jedna osoba je upravljala vozilom prije stjecanja prava i za vrijeme dok je izrečena zaštitna mjera zbrane upravljanja. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,98 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 84 km/h. Od ukupnog broja počinitelja u sedam slučajeva se radilo o osobama koji su višestruki počinitelji prekršaja, a koji su ranije prijavljivani za prekršaje brzine, alkohola, upravljanja prije stjecanja prava i upravljanja za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja. Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja u prostorijama policije bio je zadržan jedan počinitelj.

Požari na gospodarskoj zgradi i obiteljskoj kući

U noći s 4./5. siječnja 2019., u mjestu Sloboština (općina Brestovac), došlo je do požara na gospodarskoj zgradi u vlasništvu pravne osobe s tog područja. Do požara je došlo zbog pregrijavanja vodiča na električnoj niskonaponskoj mreži, uslijed čega je došlo do taljenja izolatora te prenošenja topline i zapaljenja rolo bala konoplje koja je bila uskladištena. U požaru je izgorio veći broj rolo bala konoplje, te je došlo i do čađenja zidova i stropa podrumske prostorije i prve etaže zgrade, odnosno nastala je materijalna šteta. Požar su dana 5. siječnja 2019., u vremenu od 8.30 do 23.30 sati gasili 14 vatrogasaca i tom su prilikom utrošili oko 53 500 litara vode i 380 litara pjene. U ponedjeljak 7. siječnja 2018., iza ponoći, u Ulici Josipa Kneževića u Novoj Ljeskovici, zbog za sada neutvrđenog razloga došlo je do požara na obiteljskoj kući u vlasništvu 37-godišnjaka. Požar je ugašen oko 4 sata, a tijekom dana na mjestu događaja bit će obavljen očevid.