Petak, 04 Siječanj 2019 10:39

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Teška krađa provaljivanjem

U razdoblju od 1. do 3. siječnja 2019., u mjestu Marino Selo, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u gospodarsku zgradu u vlasništvu 43-godišnjaka i otuđio motorni trimer vlasništvo pravne osobe s područja Kutine. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Marihuana kod 25-godišnjaka u Požegi

Policijski službenici su u četvrtak 3. siječnja 2018., oko 16 sati u ulici Vranduk, u nadzoru prometa zatekli 25-godišnjeg putnika u osobnom automobilu požeških registarskih oznaka i tom prilikom kod njega pronašli marihuanu. Droga je oduzeta, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Četiri prometne nesreće, jedan vozač teže ozlijeđen i pojačani nadzor

U četvrtak, 3. siječnja 2019., oko 8.30 sati u mjestu Donja Obrijež, 63-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Zastava“ daruvarskih registarskih oznaka, zbog nepropisnog kretanja kolnikom vozilom je sletio s kolnika u putni kanal gdje je udario u betonski propust za vodu i teže se ozlijedio. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolnikom. Uz navedenu nesreću s ozlijeđenim vozačem, zabilježene su i dvije prometne nesreće u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana i jedna u Brodskom Drenovcu koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Jučer u vremenu od 15 do 20 sati, na području Policijske postaje Požega i Policijske postaje Pleternica s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti proveden je pojačani nadzor sudionika u prometu usmjeren na ‘četiri glavne ubojice u prometu’, odnosno prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece), nepropisne uporabe mobitela. Izvršen je nadzor ukupno 61 vozila i provedeno 21 ispitivanje na alkoholiziranost. Ukupno je utvrđeno 25 prekršaja, od kojih se ističu 10 prekršaja nepropisne brzine, po 3 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i uporabe mobitela tijekom vožnje i po 1 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja za vrijeme izrečene zabrane i upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje.

  

Kako su kolnici skliski i mokri, a mjestimice i pokriveni snijegom pozivamo vozače da prilagode brzinu kretanja novonastalim uvjetima, povećaju sigurnosni razmak, a da posebnu pozornost obrate prometovanju u zavojima, prijevojima, mostovima i usjecima gdje je mogućnost pojave poledice veća.