Četvrtak, 03 Siječanj 2019 10:57

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Narušavali javni red i mir

U srijedu, 2. siječnja 2019., oko 19.30 sati u ulici Njemačkoj u Požegi, u prostorijama trgovačkog centra, 39-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,62 promila je narušavao javni red i mir na način da je vikao i pogrdnim riječima vrijeđao 42-godišnjaka. On je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Velike, kojeg se sumnjiči da je u subotu 22. prosinca 2018., u Velikoj narušavao javni red i mir, postižući gornju granicu obrtaja motora osobnog automobila kojim je upravljao, a potom i verbalno napao 43-godišnjaka.

Protiv obojice počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Tri prometne nesreće s materijalnom štetom

U srijedu, 2. siječnja 2019., oko 10.40 sati, u Ulici Republike Hrvatske u Požegi, 62-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet na kolnik Ulice Republike Hrvatske nije propustio sva vozila, zbog čega je udario u osobni automobil marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 55-godišnji vozač. Vozaču je na mjestu naplaćena novčana kazna zbog prekršaja nepropisnog uključivanja u promet.

Istoga dana oko 12.20 sati u Frkljevcima, 26-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“ njemačkih nacionalnih oznaka zbog neprilagođene brzine kretanja (zavoj, kolnik mokar i sklizak) vozilom je sletio s kolnika u putni kanal gdje je udario u betonski propust za vodu. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Također u srijedu oko 13 sati, na cesti nedaleko mjesta Antunovac kod Lipika, 20-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Opel“ daruvarskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine kretanja (zavoj, kolnik mokar i sklizak) vozilom je prešla u suprotni prometni trak i udarila u osobni automobil marke „Peugeot“ daruvarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 47-godišnjak. 20-godišnjakinji će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Predao streljivo u Požegi

U srijedu, 2. siječnja 2019., u Požegi, građanin koji je želio ostati anoniman predao je policijskim službenicima 9 komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.  

Zahvaljujemo svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.