Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 02 Siječanj 2019 10:04

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Teška krađa provaljivanjem

U razdoblju od 30. do 31. prosinca 2018., u ulici Stari Brestovac u Brestovcu, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 44-godišnjaka i otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Narušavanje javnog reda i mira u Lipiku

U ponedjeljak, 31. prosinca 2018., oko 11 sati, u ulici Vukovarska avenija u Lipiku, 31-godišnjak je tjelesno napao 33-godišnjaka koji je lakše ozlijeđen. Protiv 31-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

 

Marihuana kod 39-godišnjaka u Požegi

Policijski službenici su u ponedjeljak 31. prosinca 2018., oko 12.30 sati u ulici Njemačkoj u Požegi, zatekli 39-godišnjaka i tom prilikom pronašli marihuanu. Droga je oduzeta, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

U prometnim nesrećama materijalna šteta, dvojica pod utjecajem alkohola

Tijekom protekla dva dana, zabilježeno je događanje ukupno dvije prometne nesreće koje su se dogodile u Požegi i Vidovcima, a za posljedicu su imale materijalnu štetu. Nesrećama je prethodilo nepropisno uključivanje u promet na parkiralištu trgovačkog centra u ulici Njemačkoj u Požegi i upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola od 2,47 promila 40-godišnjaka u Vidovcima, koji je nakon nesreće smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U utorak, 1. siječnja 2019., oko 15.50 sati, u ulici Osječkoj u Jakšiću, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 67-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,73 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka. Oko 23.25 sati u Ulici Eugena Podubskog u Pleternici policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 42-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola (odbio ispitivanje) upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješteni su u posebnu prostoriju policije i bit će im izdani prekršajni nalozi.

Gorjelo stablo u Lipiku

U ponedjeljak, 31. prosinca 2018., oko 21.30 sati, u Ulici Marije Terezije u Lipiku, na neutvrđeni način je došlo je do požara na otvorenom prostoru – stablu hrasta u vlasništvu grada Lipika. Požar je ugašen oko 22.30 sati, kada je utvrđeno da je nastala materijalna šteta.