Petak, 28 Prosinac 2018 13:57

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pronađena ubojita sredstva

U četvrtak, 27. prosinca 2018., u popodnevnim satima u šumi nedaleko ceste između mjesta Branešci i Kričke, policijski službenici su pronašli 4 ručna bacača i 2 ručne bombe zaostale iz domovinskog rata, koje su pohranjene u prostorije policije do uništenja.

Dvije prometne nesreće u Požegi

U četvrtak, 27. prosinca 2018., u jutarnjim satima, u Požegi na Trgu Svetog Trojstva, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u parkirani osobni automobil marke „Peugeot“ njemačkih nacionalnih oznaka u vlasništvu 28-godišnjaka, nakon čega je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

U petak, 28.prosinca 2018., par minuta iza ponoći, u ulici Mlinskoj u Požegi, 59-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka s kojeg je zbog tehničke neispravnosti otpao kotač i udario u parkirani osobni automobil marke „Volkswagen“ zagrebačkih registarskih oznaka. 59-godišnjakinji će biti izdan prekršajni nalog zbog upravljanje tehnički neispravnim vozilom.

Pojačane aktivnosti nadzora prometa tijekom vikenda

S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava požeško-slavonska, tijekom nastupajućeg vikenda pojačano će se provoditi nadzor sudionika u prometu. Posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.