Petak, 19 Listopad 2012 12:46

IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Psi bez nadzora

U srijedu, 10. listopada oko 16.30 sati u Požegi u ulici Jagodnjak 29-godišnja vlasnica ostavila je bez nadzora na ulici tri psa različitih pasmina. Psi su kod prolaznika izazivali strah i uznemirenost, a protiv 29-godišnje vlasnice slijedi obavezni prekršajni nalog.

 

Pronađen provalnik

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinitelj teške krađe provaljivanjem koji je u razdoblju od 1. do 6. listopada 2012. godine u Požegi u ulici Vučjak provalio u nenastanjenu kuću 51-godišnjaka te iz nje otuđio alat i električne uređaje, 38-godišnjak iz Požege.

 

Omalovažavanje policijskih službenika

U četvrtak, 11. listopada, oko 22 sata u Požegi u ulici Svetog Roka u ugostiteljskom objektu 61-godišnjak (2,16 g/kg) je vikao i galamio želeći koristiti jukebox prije ostalih gostiju. Nakon što ga je vlasnik upozorio na ponašanje 61-godišnjak mu je zaprijetio nožem. U narušavanje javnog reda i mira pridružio mu se i 25-godišnji (1,66 g/kg) sin, a prilikom postupanja policijskih službenika obojica su ih vrijeđala i omalovažavala, zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog.

 

Teška krađa provaljivanjem

Tijekom noći s četvrtka na petak, 11./12. listopada u Požegi u ulici Bana Josipa Jelačića nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u benzinsku postaju trgovačkog društva iz Zagreba te iz nje otuđio nekoliko stotina kutija cigareta.

 

Krađa osobnog automobila

U nedjelju, 14. listopada u vremenu od 1.30 do 6.10 sati u Požegi u ulici Županijskoj 47-godišnjak je ostavio osobni automobil marke „Opel Kadet“, požeških registracijskih oznaka, parkiran s ključem u bravici. Vozilo je nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio i oko 6.10 sati iz neutvrđenog razloga izgubio nadzor nad vozilom te sletio s kolnika i udario u obiteljske kuće. Policijski službenici tragaju za počiniteljem ovog kaznenog djela „Krađe“ i bijega s mjesta prometne nesreće.

 

Izigravanje zabrana vožnje

U petak, 12. listopada, oko 11.21 sati u mjestu Kusonje u ulici Eugena Kvaternika policijski službenici su zaustavili 38-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „VW golf“, požeških registracijskih oznaka, za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. Protiv 38-godišnjaka slijedi kaznena prijava i obavezni prekršajni nalog zbog nepropisne brzine, nedržanja strane kretanja i nekorištenja sigurnosnog pojasa.

 

Dvije pješakinje stradale na pješačkim prijelazima

U petak, 12. listopada oko 17.55 sati u Požegi u ulici Stjepana Radića 31-godišnji vozač „Opel Astre“, požeških registracijskih oznaka, udario je 17-godišnju pješakinju na obilježenom pješačkom prijelazu. Pješakinja je lakše ozlijeđena, a protiv 31-godišnjeg vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.

Nešto kasnije oko 18.15 sati u Lipiku na Trgu kralja Tomislava 71-godišnji vozač „Opel Frontere“, daruvarskih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine udario je vozilom 61-godišnju pješakinju koja se kretala obilježenim pješačkim prijelazom. Pješakinja je pala na kolnik i teško se ozlijedila, a protiv 71-godišnjeg počinitelja ove prometne nesreće slijedi kaznena prijava.

Krađa kabela s pruge

U ponedjeljak, 15. listopada 2012. godine u vremenu od 8 do 11 sati na željezničkoj pruzi između mjesta Zarilac i Ašikovci nepoznati počinitelj (ili više njih) posjekao je i otuđio oko 167 metara kabela. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava.

 

Bijeg s mjesta prometne nesreće

U ponedjeljak, 15. listopada oko 13.10 sati u Požegi u ulici Ratarničkoj nepoznati vozač, nepoznatim vozilom prilikom obilaženja skupine pješaka prešao je na dio kolnika namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera uslijed čega je udario bočnim ogledalom ogledalo mopeda kojim je iz suprotnog smjera upravljao 43-godišnjak. Moped i vozač pali su na kolnik, a policijski službenici tragaju za počiniteljem ove prometne nesreće koji je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

 

Pas bez nadzora

U ponedjeljak, 15. listopada oko 10 sati u mjestu Skenderovci iz dvorišta obiteljske kuće na ulicu je istrčao pas mješanac koji je lajao i režao na 64-godišnjeg prolaznika. Protiv 48-godišnjeg vlasnika slijedi obavezni prekršajni nalog budući da je držao životinju bez nadzora.