Četvrtak, 20 Prosinac 2018 12:15

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

44-godišnjak narušavao javni red i mir u Požegi

U srijedu, 19. prosinca 2018., oko 11 sati, u Ulici Matice hrvatske u Požegi, u ugostiteljskom objektu, 44-godišnjak pod vidnim utjecajem alkohola je narušavao javni red i mir, na način da je vikao i pogrdnim riječima vrijeđao 27-godišnju djelatnicu lokala koja ga je odbila uslužiti alkoholnim pićem, a nakon toga verbalno i tjelesno napao 48-godišnjaka, te se udaljio. Protiv 44-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prometne nesreće

U srijedu, 19. prosinca 2018., oko 7.30 sati, u mjestu Češljakovci, 31-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, zbog nepropisne vožnje unatrag udario je u parkirani osobni automobil marke „Renault““ požeških registarskih oznaka vlasništvo 49-godišnjaka i napustio mjesto događaja, a da oštećenom nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

On je naknadno pronađen i bit će mu izdan prekršajni nalog zbog nepropisnih radnji vozilom u prometu i napuštanja mjesta događaja.

Istoga dana, oko 8.20 sati, u mjestu Stari Zdenkovac, nepoznati počinitelj je zbog nepropisnog kretanja kolnikom vozilom prešao u suprotni prometni trak i udario u teretni automobil marke „Peugeot“ sisačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnjak, a potom napustio mjesto događaja da oštećenom nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Također u vremenu od 18 do 18.45 sati nepoznati počinitelj je u Ulici Julija Kempfa u Požegi zbog neutvrđenog razloga udario u parkirani osobni automobil marke „Mazda“ požeških registarskih oznaka, vlasništvo 53-godišnjaka i također napustio mjesto događaja da oštećenom nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima.

Također u srijedu oko 20 sati u Požegi u Ulici kralja Zvonimira u Požegi, 54-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,62 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, zbog vožnje pod utjecajem alkohola nije uspio zaustaviti svoje vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom vozila s kojim je upravljao na stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljala 35-godišnjakinja, a koji je zaustavila svoje vozilo poradi crvenog svjetla na semaforu.

54-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog upravljanja pod utjecajem alkohola u prometnoj nesreći.