Četvrtak, 13 Prosinac 2018 09:38

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici su u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom dovršili kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Brestovca, kojeg se sumnjiči da je u utorak 11. prosinca 2018., počinio kaznena djela „Razbojništvo u pokušaju“ i „Prijetnja“, na štetu 81-godišnjakinje. 21-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Također je dovršeno i kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Lipika, kojeg se sumnjiči da je 7. prosinca 2018., počinio kazneno djelo „Računalna prijevara“ na štetu 39-godišnjaka, zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava.

Zbog neprilagođene brzine automobilom naletio na vozilo ispred sebe

U srijedu, 12. prosinca, oko 18 sati, u ulici Dubrovačkoj u Požegi, 57-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.03 promila osobnim automobilom marke „Peugeot“ i zbog neprilagođene brzine kretanja nije uspio zaustaviti svoje vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom vozila s kojim je upravljao na stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila marke „Renault“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjakinja, a koja se zaustavila poradi skretanja, odnosno propuštanja vozila. Protiv 57-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Požar na kući

u srijedu, 12. prosinca 2018., oko 16 sati, u Ulici Stjepana Radića u Kutjevu, uslijed neopreznog spaljivanja odbačenih stvari i plamena došlo je do požara na obiteljskoj kući u vlasništvu 73-godišnjaka. Požar je ugašen oko 17 sati, kada je utvrđeno da je izgorjela PVC roleta i došlo do pucanja stakla na prozorskim okvirima, odnosno nastala materijalna šteta.

Danas akcija nadzora alkoholiziranosti i droga

Podsjećamo da danas u vremenu od 13 do 19 sati pojačano provodimo nadzor alkoholiziranosti i droga kod vozača na našem području, a u sklopu mjera i aktivnosti pojačanog nadzora prometa u tjednu od 10. do 16. prosinca 2018.

Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama naše županije stoga upozoravamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa i ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol ili opojna sredstva.