Utorak, 11 Prosinac 2018 10:55

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Nestanak osobe

U ponedjeljak, 10. prosinca, oko 11.25 sati, zaprimljena je dojava 42-godišnjaka s područja Kutjeva da se njegov 17-godišnji sin 20. studenog 2018., udaljio iz kuće u nepoznatom smjeru. Policijski službenici poduzimaju mjere traganja za istim.

Prijevara i Računalna prijevara

U ponedjeljak 10. prosinca 2018., policijskim službenicima je prijavio 42-godišnjak s područja Požege, da je u mjesecu studenom 2018., za pomoć oko sklapanja ugovora za kredit, 52-godišnjaku s područja Virovitice uplatio iznos od pet tisuća kuna, koje mu on do sada nije vratio te se smatra prevarenim. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela „Prijevara“.

Istoga dana, 39-godišnjak s područja Lipika je prijavio da mu je u petak 7. prosinca 2018., nepoznati počinitelj s tekućeg računa podigao manji novčani iznos. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Računalna prijevara“

Slijetanje osobnog automobila u Staroj Lipi i udar u ogradu u Pakracu

U ponedjeljak 10. prosinca 2018., oko 10.40 sati u     Staroj Lipi, 19-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka i zbog neprilagođene brzine (raskrižje) vozilom sletio s ceste i udario u prometni znak. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Istoga dana, oko 14.40 sati u Aleji Kestenova u Pakracu, 40-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „MAN“, požeških registarskih oznaka s pridodanim priključnim vozilom, prilikom vožnje unazad udario je zaštitnu ogradu u vlasništvu trgovačkog društva iz Pakraca. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisne vožnje unazad.

U Požegi oko podneva upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i prošao kroz crveno

U ponedjeljak, 10. prosinca 2018., oko 11.20 sati, u ulici Osječkoj u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 54-godišnjaka koji pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,06 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, a istom prilikom u vrijeme dok je na mjestu gdje se prometom upravlja prometnim svjetlima unatoč tome što je za njegov smjer bilo upaljeno crveno svjetlo prošao kroz isto.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog nepoštivanja prometnih svjetala i upravljanja pod utjecajem alkohola.

Predao ubojita sredstva

U ponedjeljak, 10. prosinca 2018. godine, na području Požege, anonimni građanin je predao policijskim službenicima jednu ručnu bombu i jedno topničko streljivo koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.