Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 03 Prosinac 2018 21:08

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

44-godišnjak u Požegi vikao i omalovažavao policijske službenike

U subotu 1. prosinca 2018., oko 23 sata, u ulici Kamenita vrata u Požegi, u automat klubu, 44-godišnjak je vikom i galamom narušavao javni red i mir, a tijekom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Predao streljivo

U petak, 30. studenoga 2018., u Pleternici, osoba koja je zatražila da ostane anonimna je policijskim službenicima predala 786 komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.  

Požari u Pleternici i Ivandolu

U petak 30. studenoga 2018., oko 21 sat, u Pleternici na groblju, na neutvrđeni način je došlo do požara na otvorenom prostoru – kontejneru za smeće. Požar je ugašen oko 21.30 sati.

U nedjelju 2. prosinca 2018., oko 16 sati, u Ivandolu, na neutvrđeni način je došlo do požara na gospodarskoj zgradi u vlasništvu 63-godišnjaka. Požar je ugašen oko 20 sati, a danas tijekom dana bit će obavljen očevid na mjestu požara.

Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 89 prekršaja. Od toga broja ističu se 10 vozača koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, 43 vozača je prekoračio dopuštene brzine kretanja, 10 nisu koristila sigurnosni pojas, 5 vozača su upravljala tehnički neispravnim vozilima. Jedna osoba je upravljala vozilom prije stjecanja prava, a jedna za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,75 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 94 km/h. Od ukupnog broja počinitelja u dva slučaja se radilo o osobama koji su višestruki počinitelji prekršaja, a koji su ranije prijavljivani za prekršaje brzine i upravljanja prije stjecanja prava.