Srijeda, 21 Studeni 2018 18:35

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

teret, brzina i razmak na skliskim kolnicima doveli do tri nesreće

U utorak, 20. studenoga 2018., oko 7.40 sati, na cesti između Velike i Trenkova s teretnog automobila marke „Mercedes“ brodskih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak, prilikom mimoilaženja s osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka kojim je također upravljao 40-godišnjak, pao je dio tereta - kamen i oštetio „Volkswagen“. Protiv vozača teretnog automobila slijedi prekršajni nalog zbog neosiguranog tereta na vozilu.

Teret na vozilu mora biti raspoređen i prema potrebi, osiguran, pričvršćen i pokriven tako da:

1) ne ugrožava sigurnost sudionika u prometu i ne nanosi štetu cesti i objektima na cesti,
2) ne umanjuje stabilnost vozila i ne otežava upravljanje vozilom,
3) ne smanjuje vozaču preglednost nad cestom,
4) ne stvara suvišnu buku i da se ne rasipa po cesti,
5) ne zaklanja svjetlosne i svjetlosno-signalne uređaje na vozilu, registarske pločice i druge propisane oznake na vozilu.

Istoga dana oko 8.35 sati, na cesti između mjesta Jaguplije i Nova Lipa, 20-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine (zavoj, kolnik mokar, sklizak) vozilom je sletio s kolnika nakon čega se isto prevrnulo na krov. 20-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Također u utorak, oko 14.35 sati, u ulici Zagrebačkoj u Požegi, 36-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, zbog ne držanja razmaka nije uspio zaustaviti vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom vozila kojim je upravljao, na stražnji dio osobnog automobila marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 35-godišnjakinja, a koja je usporila kretanje vozila zbog kolone ispred nje. 36-godišnjaku je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog ne držanja razmaka tijekom vožnje.

S obzirom na mokre i skliske kolnike, smanjenju vidljivost, savjetujemo vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak između vozila i na vozilima imaju upaljena svjetla.

18-godišnjak u Pakracu počinio više prekršaja ugrožavajući sebe i ostale

U utorak, 20. studenog 2018., oko 21.15 sati u Pakracu u Ulici Matije Gupca 18-godišnji pješak s područja Križevaca, pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) kretao se i zadržavao na kolniku zaustavljajući druga vozila, razbio staklenu bocu na kolniku, te odbio postupiti po naredbi policijskih službenika da se  zbog svoje i sigurnosti drugih sudionika udalji s kolnika, te je zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja.

Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja odbijanja ispitivanja na alkoholiziranost, ne postupanja po naredbi policijskih službenika, zadržavanja na kolniku u svojstvu pješaka i bacanja predmeta na kolnik za što je predviđena ukupna novčana kazna u iznosu od 2.300,00 kuna.

Predali ubojita sredstva u Pakracu i Tornju

U utorak 20. studenoga 2018., na području Pakraca, anonimni građanin je predao policijskim službenicima pištolj i 50 komada streljiva, dok je u Tornju također građanin koji je želio ostati anoniman predao 6 ručnih bombi, 2 tromblonske mine, 700 grama eksploziva i 200 komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.