Utorak, 13 Studeni 2018 10:26

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Provaljeno u prostorije trgovačkog društva u Velikoj i stanove u Požegi

U noći sa subote na nedjelju 10./11. studenog 2018., u Ulici Strossmayerovoj u Velikoj, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u poljoprivrednu apoteku u vlasništvu pravne osobe s područja Kutjeva, prilikom čega je otuđio novac.

U nedjelju 11. studenog, u popodnevnim satima u stambenoj zgradi u Ulici Josipa Runjanina u Požegi, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u stan u vlasništvu 38-godišnjakinje i u stanu u vlasništvu 30-godišnjaka iz kojih je otuđio novac i nakit.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

41-godišnjak narušavao javni red i mir na rekreacijskom centru u Požegi

U subotu, 10. studenog 2018., oko 16 sati, na prostoru rekreacijskog centra u Ulici Milke Trnine u Požegi, 41-godišnjak je narušavao javni red i mira na način da je prvo vrijeđajući verbalno napao 43-godišnjaka, a potom ga i tjelesno napao. Protiv 41-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Oštetili parkirana vozila u Pleternici i Požegi, pa naknadno otkriveni

U petak, 9. studenog 2018., oko 10.30 sati, na Trgu hrvatskih branitelja u Pleternici, 71-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Toyota“, požeških registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet udario je u parkirani osobni automobil marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka u vlasništvu 22-godišnjaka. 71-godišnjak je nakon toga napustio mjesto događaja, a da oštećenom nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao, te je naknadno pronađen.

Istoga dana, oko 14 sati u Ulici Pape Ivana Pavla II, u Požegi, 20-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Opel“ požeških registarskih oznaka zbog nepropisne vožnje unazad udarila je u parkirani osobni marke „Opel“ požeških registarskih oznaka u vlasništvu 57-godišnjaka. I ona je nakon nesreće napustila mjesto događaja i naknadno pronađena. 71-godišnjaku i 20-godišnjakinji će biti izdani prekršajni nalozi zbog nepropisnih radnji vozilima u prometu i napuštanja mjesta događaja prometne nesreće.

Oštećen polubranik na cestovno željezničkom prijelazu u Pleternici

U petak, 9. studenog 2018., oko 11.30 sati, u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira, na cestovno željezničkom prijelazu, u vrijeme kada su svjetlosno zvučni signali najavljivali da se prijelazu približava vlak, 44-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“ požeških registarskih oznaka nije se zaustavio pred prijelazom te je udario u polubranik i oštetio ga. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog nepoštivanja zvučnih i svjetlosnih signala na cestovno-željezničkom prijelazu.

Neovlašteno posjedovao streljivo

U petak 9. studenoga 2018., policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi pretražili obiteljsku kuću na području Velike u kojoj prebiva 19-godišnjak, kojom prilikom su kod istoga pronašli streljivo koje je držao nepovlasno. Protiv njega slijedi optužni prijedlog prekršajnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Požari na gospodarskoj zgradi i na otvorenim prostorima

U petak, 9. studenog 2018., oko 16 sati, u Mihaljevcima, zbog neutvrđenog razloga došlo je do požara na gospodarskoj zgradi u vlasništvu 61-godišnjaka. Požar je ugašen oko 18.45 sati, kada je utvrđeno da je izgorjelo 40 komada rolo bala sjena, odnosno nastala materijalna šteta. Uz navedeni, zabilježena su i tri požara na otvorenim prostorima u mjestima Brestovac, Krivaj i Gradac gdje je gorjela suha trava i odbačeno smeće.

U Požegi bicikl bez vlasnika

U nedjelju 11. studenog 2018., građanin koji je želio ostati anoniman, obavijestio je policijske službenike da je u Ulici dr. Franje Tuđmana u Požegi ostavljen bicikl nepoznatog vlasnika. Kako se nije mogao utvrditi vlasnik, bicikl je prevezen u prostorije policije, te se poziva vlasnik ili druge osobe koje mogu dati korisne informacije o biciklu marke „Trek“ da pristupi u prostorije policije kako bi preuzeo bicikl ili kontaktira policijske službenike na telefon 192.

Razbivši izlog provalio u zlatarnicu u Požegi i otuđio nakit

U ponedjeljak 12. studenog 2018., u ranim jutarnjim satima u Ulici Svetog Florijana u Požegi, nepoznati počinitelj (ili više njih) je opločnikom – betonskom kockom razbio staklo na izlogu zlatarnice u vlasništvu 65-godišnjaka s područja Požege, prilikom čega je otuđio nakit. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dragovoljno predao streljivo

U ponedjeljak, 12. studenog 2018., na području Požege, anonimni građanin je predao policijskim službenicima manju količinu streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Oštetila parkirano vozilo u Požegi, pa naknadno otkrivena

U ponedjeljak, 12. studenog 2018., oko 17.50 sati, u ulici Osječkoj na parkiralištu trgovačkog centra, 59-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, prilikom skretanja udarila je u parkirani osobni automobil marke „Renault“ požeških registarskih oznaka u vlasništvu 44-godišnjakinje. 59-godišnjakinja je nakon toga napustila mjesto događaja, a da oštećenoj nije ostavila podatke o sebi i vozilu kojim je upravljala, te je naknadno pronađena.