Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 08 Studeni 2018 13:22

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

17-godišnjaku otuđen mobitel u Požegi

U nedjelju 4. studenog 2018., u ranim jutarnjim satima, u ulici Cehovskoj u Požegi, u prostoru hodnika trgovačko-ugostiteljskog centra, nepoznati počinitelj je iz džepa jakne ostavljene na vješalici, 17-godišnjaku otuđio mobilni telefon čija se vrijednost procjenjuje na više od dvije tisuće kuna. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

Mole se eventualni svjedoci ili druge osobe koje raspolažu saznanjima o ovom događaju da se jave u najbližu policijsku postaju ili na telefon 192.

 

 

 

 

Nepropisnim parkiranjem i ne osiguranjem vozila do nesreće u Lipiku

U srijedu 7. studenog 2018., oko 9.50 sati, u Lipiku na Trgu kralja Tomislava 58-godišnji vozač nepropisno je parkirao osobni automobil marke „Opel“ daruvarskih registarskih oznaka i iz istoga izašao, a da nije poduzeo sve mjere da isto sam ne krene, nakon čega je vozilo udarilo u zgradu u vlasništvu pravne osobe. Njemu će biti izdan prekršajni nalog.

Prije nego što napusti vozilo, vozač koji ostavlja vozilo na cesti dužan je poduzeti sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta na kojem je ostavljeno ili da ga neovlaštene osobe stave u pokret (isključiti rad motora, zatvoriti prozore, zaključati vozilo i ključeve uzeti sa sobom i sl.).

Nakon nesreće napustio mjesto događaja i konzumirao alkohol

Također u srijedu oko 17.15 sati, nedaleko mjesta Crkveni Vrhovci, 38-godišnji vozač koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom marke „IMT“, zbog ne držanja razmaka nije uspio zaustaviti vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom vozila kojim je upravljao, na stražnji dio priključnog vozila kojeg je vukao traktor marke „Same“ požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 64-godišnjak. 38-godišnjak je nakon toga napustio mjesto događaja, a da oštećenom nije ostavio podatke o sebi vozilu. Nakon što je pronađen, utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,50 promila, a da je alkohol konzumirao nakon prometne nesreće. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog upravljanja neregistriranim i neosiguranim vozilom, ne držanja razmaka tijekom vožnje i konzumiranja alkohola nakon prometne nesreće.

Sudionici prometnih nesreća ne smiju, od trenutka nastanka prometne nesreće pa dok se nad njima ne provede postupak ispitivanja alkoholiziranosti, uzimati alkoholna pića, droge ni lijekove koji utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnosti upravljanja vozilima.