Ispiši ovu stranicu
Utorak, 06 Studeni 2018 16:47

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Provaljeno u trgovinu

U noći sa nedjelje na ponedjeljak, 4./5. studenoga 2018. godine, u mjestu Brestovac, u Požeškoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva iz Požege i otuđio novac te razne artikle. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Na području PU požeško-slavonske tijekom protekla 24 sata dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Čaglinu u Kolodvorskoj ulici i u Požegi u Njemačkoj ulici, dok je jedan bijeg s mjesta prometne nesreće zabilježen u Požegi na Trgu Svetog Trojstva.

Rezultati akcije u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 13 vozača je prekoračilo dopuštenu brzinu kretanja, četiri vozača nisu koristila sigurnosni pojas, dok su dva vozača za vrijeme vožnje koristila mobitel kao i dva vozača koja su upravljala neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,35 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 95 km/h. Od ukupnog broja počinitelja u tri slučaja se radilo o osobama koji su višestruki počinitelji prekršaja, od kojih su svi počinitelji ranije već prijavljivani za prekršaje brzine.