Petak, 02 Studeni 2018 10:07

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Nedozvoljena uporaba osobnih podataka

U srijedu 31. listopada 2018., prijavio je 27-godišnjak s područja Požege, da je nepoznati počinitelj s njegovim osobnim podacima kod mobilnog operatera sklopio ugovor i podigao četiri mobilna aparata, nakon čega nije plaćao usluge operateru, zbog čega je na njegovim sredstvima izvršena ovrha. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Nedozvoljena uporaba osobnih podataka“.

Narušavao javni red i mir u Jakšiću

U četvrtak, 1. studenog 2018., oko 14.50 sati, u ulici Vetovačkoj u Jakšiću, zbog ranijih nesuglasica, 58-godišnjak je tjelesno napao 47-godišnjaka zadavši mu dva udarca zatvorenom šakom u predjelu glave. Protiv 58-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Događaji u prometu i najva aktivnosti

U srijedu, 31. listopada 2018., oko 9 sati, u mjestu Frkljevci 86-godišnjak koji je upravljao traktorom marke „IMT“ požeških registarskih oznaka nepropisno se kretao kolnikom (lijevom stranom traktora prešao u suprotni prometni trak), kada ga je na mjestu gdje je to zabranjeno prometnim znakom, osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka pretjecala 40-godišnjakinja, zbog čega je došlo do udara osobnog automobila u traktor koji je sletio u putni kanal uslijed čega je vozač traktora teže ozlijeđen. Vozaču traktora bit će izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolnikom, dok je vozačici osobnog automobila na mjestu naplaćena novčana kazna zbog nepoštivanja prometnog znaka.

U četvrtak, 1. studenog 2018., oko 6 sati, u Ulici bana Josipa Jelačića u Požegi, 27-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,26 promila teretnim automobilom marke „Fiat“ te je vozilom sletio s kolnika i udario u parkirani osobni automobil marke „Opel“, vlasništvo 44-godišnjaka. On je lakše ozlijeđen i bit će mu izdan prekršajni nalog.

Uz navedene nesreće s ozlijeđenim sudionicima, zabilježene su i tri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu i to dvije u Požegi i jedna u Velikoj.

S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava požeško-slavonska, tijekom nastupajućeg vikenda, 2./4. studeni, pojačano će se provoditi nadzor sudionika u prometu.

Posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.