Utorak, 30 Listopad 2018 09:08

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dovršeno kriminalističko istraživanje

U ponedjeljak, 29. listopada 2018. godine, u prijepodnevnim satima, u mjestu Novi Mihaljevci, nepoznata muška osoba je iskoristila nepažnju 77-godišnjakinje te iz otvorene garaže otuđila veću količinu električnog kabela u vlasništvu 50-godišnjaka nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu te je naknadno pronađena od strane policijskih službenika. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je počinitelj 44-godišnji hrvatski državljanin s područja Nove Gradiške kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Krađa“. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao nadopuna kaznene prijave.

Narušavao javni red i mir

U ponedjeljak, 29. listopada 2018. godine, oko 12 sati, u mjestu Vetovo, u Zagrebačkoj ulici, 39-godišnji muškarac je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,73 promila vikao i galamio i ometao normalno odvijanje prometa nakon čega je oštetio prometni znak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 39-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Dragovoljno predao streljivo

U ponedjeljak, 29. listopada 2018. godine, na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima predao 180 komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

U ponedjeljak, 29. listopada 2018. godine, oko 7.45 sati, u Požegi, u Ulici Vjekoslava Babukića, 45-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine udario je prednjim dijelom vozila u zadnji dio osobnog automobila marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak i koji se zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 33-godišnja putnica iz „Škode“, a protiv 45-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Tijekom protekla 24 sata dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Pakracu u Ulici Gojka Šuška i u mjestu Ferovac, dok je jedan bijeg s mjesta prometne nesreće zabilježen u Pleternici u Školskoj ulici.