Utorak, 23 Listopad 2018 12:40

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Koristio usluge ugostiteljstva, a nije platio

U ponedjeljak, 22. listopada, policijskim službenicima je prijavila odgovorna osoba ugostiteljsko-uslužnog društva s područja Požege, da je u razdoblju od 17. do 21. listopada 2018.,  35-godišnjak s područja Poreča koristio njihove usluge i nije ih platio, zbog čega se isti smatraju prevarenim. Protiv 35-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Prijevara“.

Upravljao biciklom pod utjecajem alkohola

U ponedjeljak, 22. listopada, oko 23.45 sati, u Pleternici u ulici Mlinskoj, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 39-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,45 promila upravljao biciklom marke „Rog“. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja  smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

U suradnji s građanima do veće sigurnosti u prometu

U ponedjeljak 22. listopada, u večernjim satima građanin s područja naselja Babin Vir u Požegi, dojavio je policijskim službenicima da mopedom po cesti divlja mlađa muška osoba i ugrožava ostale sudionike u prometu, a kada ga je pokušao upozoriti mladić je odbacio moped i pobjegao. Izlaskom na mjesto događaja pod okolnostima koje upućuju da je počinitelj prekršaja zatečen je 21-godišnjak s područja Požege, za kojega je utvrđeno da je mopedom upravljao prije stjecanja prava, neregistriranim i neosiguranim vozilom, a za vrijeme vožnje nije koristio zaštitinu kacigu. Kako za moped nije imao odgovarajuću dokumentaciju isti je privremeno oduzet, te protiv 21-godišnjaka slijedi optužni prijedlog. I ovom prilikom zahvaljujemo se svim građanima koji savjesno prijavljuju nezakonita ponašanja te time doprinose većoj sigurnosti u zajednici, te pozivamo i druge ukoliko imaju korisnih saznanja ili zapažanja da ista dojave na telefon 192, najbližoj policijskoj postaji ili službeniku.

Rezultati akcije nadzora teretnih automobila i autobusa

Na području PU požeško-slavonske, u razdoblju od 15. do 21. listopada, proveden je pojačani nadzor prometa usmjeren na nadzor teretnih automobila i autobusa usklađen s akcijama Europske unije za 2018. godinu. Tijekom navedenog perioda, izvršen je nadzor 62 teretna automobila i autobusa i tom prilikom kod njih 10 utvrđeni prekršaji. Ciljana akcija provedena je 18. Listopada, kada je izvršen nadzor 29 teretnih vozila i utvrđeno 4 prekršaja.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska