Ispiši ovu stranicu
Utorak, 09 Listopad 2018 10:31

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Krađa u Mitrovcu i razbojništvo u Kutjevu

U noći s četvrtka na petak 4./5. listopada, u Mitrovcu, iz plastenika u vlasništvu 51-godišnjaka, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je veću količinu duhana u listu.

U petak 5. listopada 2018., u večernjim satima dogodilo se razbojništvo u obiteljskoj kući u Kutjevu. Razbojništvo je izvršeno na način da su dvije nepoznate osobe tjelesno napale 85-godišnjakinju koja je lakše ozlijeđena i tom prilikom otuđile nakit.

Kriminalističko istraživanje za oba događaja je u tijeku. Pozivamo eventualne svjedoke ili druge osobe koje imaju saznanja o ovim događajima i počiniteljima da se jave u najbližu policijsku postaju ili nazovu 192.

54-godišnjak narušavao javni red i mir u Čaglinu

U nedjelju, 7. listopada, oko 18 sati, u mjestu Čaglin, na parkiralištu nogometnog stadiona, 54-godišnjak je tjelesno napao 20-godišnjaka, zadavši mu jedan udarac rukom u predjelu lica.

Protiv 54-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U prevrtanju traktora kod Poljanske smrtno stradao 53-godišnjak

U petak 5. listopada, u dopodnevnim satima, prilikom rada u šumi nedaleko mjesta Poljanska, 53-godišnjak je upravljao traktorom marke „Ursus“ bez registarskih koji se prevrnuo i usmrtio 53-godišnjaka.

Prešao u suprotni prometni trak i udario u drugo vozilo

U petak, 5. listopada, oko 18.10 sati, u Prekopakri, dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila. 18-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka i istim prešao u suprotni prometni trak gdje je došlo do udara u stražnji dio osobnog automobila marke „Audi“, daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak. 18-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolnikom.

U Pakracu sudar zbog nepoštivanja prednosti prolaska

U nedjelju, 7. listopada, oko 10.30 sati, u Pakracu, na raskrižju Trga pape Ivana Pavla II i Ulice Braće Radić, 69-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom marke „Škoda“, daruvarskih registarskih oznaka, te oduzela prednost prolaska 24-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Audi“, kutinskih registarskih oznaka koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska. Protiv 69-godišnje vozačice slijedi prekršajni nalog zbog oduzimanja prednosti prolaska.

U Vidovcima neoprezno otvorio vrata na koje naletjelo drugo vozilo

U nedjelju, 7. listopada, oko 15.15 sati, u Vidovcima, u Ulici Svetog Valentina, 45-godišnji vozač na zaustavljenom osobnom automobilu marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka otvorio je vrata na koja je naletio 39-godišnjak upravljajući osobnim automobilom marke Škoda“ požeških registarskih oznaka. 45-godišnjaku slijedi prekršajni nalog.

Rezultati pojačanih aktivnosti nadzora prometa za period 5.-7. listopada 2018.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 117 prekršaja. Od toga broja ističu se 12 vozača koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, 53 vozača je prekoračilo dopuštene brzine kretanja, 22 nisu koristila sigurnosni pojas, 8 je koristilo mobitel tijekom vožnje, 4 osobe su upravljale vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, a dva vozača su upravljala tehnički neispravnim vozilima.

Od 12 vozača pod utjecajem alkohola za istaknuti je slijedeće:

U petak, 5. listopada 2018., oko 23.40 sati, u Pleternici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 28-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka. U nedjelju, 7. listopada 2018., oko 16.30 sati, u mjestu Ovčare, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 39-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,30 promila upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka.

U ponedjeljak, 8. listopada 2018., oko 19.40 sati, u ulici Primorskoj u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 46-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,30 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oni su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Zbog nažalost gotovo svakodnevnih izvješća o događajima u kojima su sudjelovale osobe pod utjecajem alkohola, unatoč našim značajnim preventivno-represivnim aktivnostima koje provodimo na tom planu, još jednom apeliramo prema svima koji konzumiraju alkoholna pića: ako pijete nemojte sjedati za upravljač svojih limenih ljubimaca. Uvijek postoji netko od prijatelja koji nije konzumirao isti pa vas može prevesti, tu je i javni prijevoz a i taksi službe čije su usluge prijevoza na našem području uistinu pristupačne. U svakom slučaju zanemarive u odnosu na posljedice koje mogu nastati sjednete li pod utjecajem alkohola za upravljač.

Neopreznim spaljivanjem strništa 62-godišnjak izazvao požar kod Bilica

U petak, 5. listopada, oko 12 sati, nedaleko mjesta Bilice, 62-godišnjak je zapalio strnište na svom zemljištu, nakon čega se požar proširio na zemljište s neobranim kukuruzom u vlasništvu 57-godišnjaka. Požar je ugašen oko 13.55 sati, dok protiv 62-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava

U petak, 5. listopada, na području Požege, osoba koja je zatražila da ostane anonimna, predala je policijskim službenicima dvije puške, dva spremnika za streljivo i 355 komada streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska