Utorak, 02 Listopad 2018 09:29

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prometnu nesreću u Jakšiću skrivio 48-godišnjak sa 2,74 promila

U ponedjeljak, 1. listopada, oko 13.50 sati, na cesti između mjesta Svetinja i Jakšić, dogodila se prometna nesreća između osobnog automobila i traktora s prikolicama. 48-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,74 promila i za vrijeme vožnje koristio mobitel, upravljao je osobnim automobilom marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka i istim prešao u suprotni prometni trak gdje je došlo do udara u prednji dio traktora marke „John Derre“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnjak, nakon čega je došlo do prevrtanja jedne prikolice koja je bila priključena za traktor. 48-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog korištenja mobitela tijekom vožnje i vožnje pod utjecajem alkohola.

Na vozilo postavio ne pripadajuće pločice

U ponedjeljak, 1. listopada, oko 17.25 sati u mjestu Dobrovac, policijski službenici su zatekli 52-godišnjaka pod utjecajem alkohola (odbio alkotest) kako upravlja osobnim automobilom marke „Fiat“ na kojemu su se nalazile ne pripadajuće registracijske pločice. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krivotvorenje isprava“, te optužni prijedlog zbog odbijanja alkotestiranja i upravljanja neregistriranim i ne osiguranim automobilom.

Prodao glazbene instrumente, a novce nikada nije dobio

U ponedjeljak, 1. listopada, policijskim službenicima je prijavio 59-godišnjak s područja Požege da je u rujnu 2018., s 55-godišnjakom s područja Požege dogovorio prodaju svojih glazbenih instrumenata, koji je iste odvezao, a da mu do današnjeg dana nije uplatio ugovoreni iznos od dvije i pol tisuća kuna, te se 59-godišnjak smatra prevarenim.

Bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi

U ponedjeljak, 1. listopada, u jutarnjim satima u ulici Vukovarskoj u Požegi, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u osobni automobil marke „Audi“ u vlasništvu 36-godišnjaka, te je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Gorio ormarić za struju u prostorijama nogometnog kluba

U ponedjeljak, 1. listopada, oko 9.55 sati, u Požegi, u ulici Slavonskoj, u prostorijama nogometnog kluba s područja Požege, zbog neispravnih električnih vodića došlo je do požara u ormariću električne energije koji je ugašen od strane vatrogasaca u 10.10 sati.

Predao ubojita sredstva

U ponedjeljak, 1. listopada, na području grada Požege, osoba koja je zatražila da ostane anonimna je policijskim službenicima predala 41 trotilski metak, 50 metara detonirajućeg štapina, 10 metara sporogorećeg štapina, 30 komada detonatora, sedam elektrodetonatora, dvije obloge protupješadijske mine, sedam komada plastičnog eksploziva, te različitog streljiva, koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska