Ponedjeljak, 17 Rujan 2018 12:51

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice, kojeg se sumnjiči da je u noći s petka na subotu, 14./15. rujna 2018., u mjestu Kuzmica, provalio u trgovačku radnju i otuđio razne proizvode. Također je utvrđeno da je on u subotu u poslijepodnevnim satima u mjestu Kuzmica, pokušao provaliti u radionicu u vlasništvu 71-godišnjaka. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Teška krađa provaljivanjem u obiteljsku kuću u Grabarju

U razdoblju od 10. kolovoza do 15. rujna 2018., u mjestu Grabarje, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 67-godišnjaka i 59-godišnjakinje iz koje nije ništa otuđeno. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Otuđeni PVC prozori u Pakracu

U razdoblju od 5. do 14. rujna 2018., u Pakracu u Ulici Matice hrvatske, iz dvorišnog prostora, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je tri PVC prozora u vlasništvu 62-godišnjaka s područja Pakraca. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

Narušavanja javnog reda i mira u Požegi i Pakracu

U petak, 14. rujna 2018., oko 21.20 sati, u Požegi, u ulici Mlinskoj, ispred ugostiteljskog objekta verbalno su se i tjelesno sukobili 22-godišnjak kod kojega je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 0,32 promila i 21-godišnjakinja koja je bila pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,86 promila i koja je tom prilikom lakše ozlijeđena. U subotu 15. rujna 2018., oko 23.45 sati, u Pakracu na Trgu pape Ivana Pavla II, na parkiralištu, verbalno su se sukobili 41-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,34 promila i 36-godišnjakinja, pri čemu je 41-godišnjak i tjelesno napao 36-godišnjakinju zadavši joj jedan udarac u predjelu lica. Protiv njih slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Slijetanja vozila u Požegi i Kaptolu

U nedjelju, 16. rujna 2018., oko 12.10 sati, u Požegi u Ulici hrvatskih branitelja, 20-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, te je zbog neprilagođene brzine sletio sa kolnika i udario u obiteljsku kuću u vlasništvu 70-godišnjaka.
20-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

U ponedjeljak, 17. rujna 2018., iza ponoći, u Kaptolu u ulici Požeškoj, 29-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,03 promila osobnim automobilom marke „Suzuki“, požeških registarskih oznaka, te je zbog nepropisnog kretanja kolnikom sletio s istoga, a potom napustio mjesto događaja, da bi nedugo bio pronađen od strane policijskih službenika. Protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolnikom, vožnje pod utjecajem alkohola i napuštanja mjesta događaja prometne nesreće.

Lakše ozlijeđen vozač mopeda u Velikoj

U nedjelju, 16. rujna 2018., oko 19.40 sati, u mjestu Velika, 64-godišnji vozač upravljao je prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,01 promila, neregistriranim i tehnički neispravnim mopedom mopedom marke „XIN-TIAN“, požeških registarskih oznaka i tom prilikom se nije kretao uz desni rub kolnika, dok je 57-godišnjakinja upravljala neprilagođenom brzinom osobnim automobilom marke „Citreon“ požeških registarskih oznaka, zbog čega je došlo do naleta osobnog automobila na moped, pri čemu je vozač mopeda lakše ozlijeđen. Vozačima slijede prekršajni nalozi zbog opisanih prekršaja.

Upravljali vozilima pod utjecajem alkohola u Gradcu i Požegi

U subotu, 15. rujna 2018., oko 22.40 sati, u mjestu Gradac, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 51-godišnjaka, koji je pod utjecajem alkohola od 1,78 promila i prije stjecanja prava na upravljanje vozilima upravljao osobnim automobilom marke „Opel“ požeških registarskih oznaka.
Istoga dana, oko 23.50 sati, u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 58-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,79 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja obojica su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijede prekršajni nalozi.

Požar na vozilu

U subotu, 15. rujna 2018., oko 15 sati, na cesti kod mjesta Donji Emovci, uslijed kvara na električnoj instalaciji, došlo je do požara na osobnom automobilu u vlasništvu 45-godišnjaka, pri čemu je osobni automobil izgorio.