Četvrtak, 13 Rujan 2018 09:54

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Narušavanje javnog reda i mira u Požegi

U četvrtak, 13. rujna, iza ponoći, u Ulici svetog Folorijana u Požegi, 18-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,84 promila, je bez povoda verbalno i tjelesno napao 24-godišnjaka. On je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i slijedi mu optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prometne nesreće u Požegi i Srednjem Selu

U srijedu, 12. rujna, oko 10.15 sati, u Ulici Matice hrvatske u Požegi, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 78-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka i 72-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“ također požeških registarskih oznaka, nisu se prije izvođenja radnje uključivanja u promet uvjerili da istu mogu izvesti bez opasnosti, te je došlo do sudara stražnjim dijelovima vozila kojima su upravljali.

Njima će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog uključivanja u promet.

Istoga dana oko 11.50 sati u Srednjem Selu, 39-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom marke „Chrysler“ šibenskih registarskih oznaka i oduzela prednost prolaska 50-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka. Protiv 39-godišnje vozačice slijedi prekršajni nalog zbog oduzimanja prednosti prolaska.

Oko 20.10 sati, u Požegi, u ulici Njemačkoj, na parkiralištu trgovačkog centra, 52-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom marke „Peugeot“ požeških registarskih oznaka i zbog nepropisne vožnje unazad udarila u parkirani osobni automobil marke „Alfa romeo“ požeških registarskih oznaka u vlasništvu 59-godišnjaka, te napustila mjesto događaja, a da oštećenom nije ostavila podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovala nesreću. 52-godišnjakinja je nedugo nakon nesreće pronađena od strane policijskih službenika i slijedi joj prekršajni nalog zbog nepropisne vožnje unazad i napuštanja mjesta događaja prometne nesreće.

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava

U srijedu, 12. rujna, 46-godišnjak s područja Kutjeva, prilikom čišćenja dvorišnih prostorija pronašao je osam trotilskih metaka i jednu tromblonsku dimnu bombu koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska