Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 03 Rujan 2018 09:41

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pokušaj provale

U noći sa petka na subotu, u Požegi, u Zagrebačkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je pokušao provaliti u prostorije benzinske postaje.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dvije krađe

U razdoblju od 30. kolovoza do 1. rujna 2018. godine, u mjestu Lučinci, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio veću količinu sekundarnih sirovina, a u vlasništvu 41-godišnjaka.

U subotu, 1. runa 2018. godine, u mjestu Sloboština, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio razne predmete u vlasništvu 61-godišnjaka.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Narušavali javni red i mir

U subotu, 1. rujna 2018. godine, oko 5.45 sati, u Požegi, u Ulici Kamenita vrata, u prostorijama pekare, verbalno su se i tjelesno sukobili 22-godišnjak (1,37 promila) i 26-godišnjak (1,67 promila). Tom prilikom došlo je do oštećenja staklene vitrine u vlasništvu 38-godišnjakinje. Budući da je postojala opasnost da će 22-godišnjak nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije, a protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog.

U nedjelju, 2. rujna 2018. godine, oko 3.50 sati, u Požegi, u Ulici Kamenita vrata, 25-godišnjak (odbio alkotest) je vikao i galamio na prolaznike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Dragovoljno predaja dva pištolja

U petak, 31. kolovoza 2018. godine, na području Požege, anonimni građanin je predao policijskim službenicima dva pištolja koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Požari

U subotu, 1. rujna 2018. godine, oko 14.50 sati, u mjestu Bektež, u obiteljskoj kući, 64-godišnji muškarac (1,48 promila) je nestručno rukovao plinskom bocom uslijed čega je došlo do nekontroliranog curenja plina koji je prouzrokovao eksploziju a potom i požar.

Istoga dana, oko 17 sati, u Požegi, u Mlinskoj ulici, uslijed udara groma došlo je do požara na obiteljskoj kući u vlasništvu 70-godišnjaka.

U nedjelju, 2. rujna 2018. godine, oko 12 sati, u blizini mjesta Vetovo, na neutvrđeni način je došlo do požara na metalnom kontejneru za pčele, a u vlasništvu 28-godišnjaka.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Pleternici u Ulici Prilaz, u Požegi u Ulici kralja Zvonimira te u mjestima Ovčare i Prekopakra, dok je jedan bijeg s mjesta prometne nesreće zabilježen u Požegi u Ulici kralja Zvonimira.