Subota, 01 Rujan 2018 17:49

Požar stambene kuće u Mlinskoj ulici u Požegi

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA – Negdje iza 17 sati došlo je do požara na stambenom objektu u ulici Mlinska, broj 69. Do požara je došlo u krovištu nakon što je sat vremena prije Požegu i taj dio pogodilo nevrijeme s kišom, tučom, vjetrom i gromovima.

Kuća trenutno nije naseljena jer obitelj živi u desetak km udaljenom selu, a u dvorišnom objektu, koji na sreću požar nije zahvatio živi sin obitelji. On je primijetio dim i pokušao ugasiti požar: - Pokušao sam gasiti ali požar je bio prevelik i jedva sam izvukao živu glavu iz požara - kratko je kazao nakon što je izašao kad su vatrogasci počeli s gašenjem samo u kratkim hlačama i bos.

Vatrogasci JVP Požega došli su na intervenciju s jednim vozilom i s dva šmrka pokušavali sanirati požarište. Već tada je cijeli krov nestao i sve grede su izgorjele i srušile se. Ubrzo je došlo i drugo vatrogasno vozilo kojim su vatrogasci požar napali i iznutra objekta, tako da je požar oko 17, 45 sati ugašen i požarište stavljeno pod kontrolu. Nitko nije stradao, osim što je velika materijalna šteta na objektu. Za vrijeme gašenja otežan je prolaz cestom Požega Velika, a prometom upravljaju djelatnici policije PP Požega.

Da li je uzrok požara oluja koja je prošla ili kvar na električnim instalacijama u krovištu doznat će se nakon očevida.