Ponedjeljak, 27 Kolovoz 2018 10:46

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Krađa zlatnog nakita iz kuće, a iz auta novčanik s novcima

U razdoblju 24./25. kolovoza, u mjestu Novo Zvečevo, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz kuće otuđio zlatni nakit, a potom iz osobnog automobila novčanik u kojem se nalazio veći novčani iznos u vlasništvu 74-godišnjakinje. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Narušavao javni red i mir

U subotu, 25. kolovoza, oko 18.20 sati, u mjestu Novo Selo, u Ulici Hrvatskih dragovoljaca, 44-godišnji muškarac je vikao i galamio na 17-godišnjakinju zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Omalovažavao policijske službenike

U ponedjeljak, 27. kolovoza, oko 2 sata, u Pleternici u Ulici Ivana Šveara, 20-godišnjak je u ugostiteljskom objektu u vlasništvu 23-godišnjaka razbio staklo na vratima nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Policijski službenici su ga zatekli u Pleternici, u ulici Vladimira Nazora, gdje ih je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Ugrožavali javni promet

U nedjelju, 26. kolovoza, oko 2.40 sati, u Pleternici, u Ulici Ivana Šveara, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 22-godišnjaka koji je upravljao vozilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, a pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,87 promila.

Istoga dana, oko 3.20 sati, u Požegi, u Ulici Antuna Kanižlića, u prometu je zatečen 23-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,07 promila upravljao osobnim automobilom marke „Ford“, novogradiških registarskih oznaka.

Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U subotu, 25. kolovoza, oko 17 sati, na državnoj cesti D-38, u blizini mjesta Ruševo, 41-godišnji vozač koji je upravljao motociklom marke „Honda“, austrijskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad motociklom te sletio s kolnika na makadamsko proširenje prilikom čega je teško tjelesno ozlijeđen, a protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se dvije prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama i to u mjestu Ovčare te u Požegi u Njemačkoj ulici, dva bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi u ulicama Jurja Križanića i Hrvatskih branitelja, dok su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom zabilježene u mjestima Treštanovci i Gradište.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska