Ponedjeljak, 20 Kolovoz 2018 11:41

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Narušavao javni red i mir

U petak, 17. kolovoza, oko 19.45 sati, u Kaptolu, u Vetovačkoj ulici, 48-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 0,52 promila vikao i galamio na 42-godišnjaka nakon čega je udario rukom po njegovom automobilu. Protiv 48-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

Dragovoljno predao eksplozivna sredstva i streljivo

U subotu, 18. kolovoza, na području Požege, 32-godišnjak je policijskim službenicima predao tri ručne bombe, razno streljivo i sporogoreći štapin, a koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Požar u Požegi i Prekopakri

U petak, 17. kolovoza, oko 19.10 sati, u Požegi, u Osječkoj ulici, u krugu poduzeća, uslijed kvara došlo je do zapaljenja bojlera.

U subotu, 18. kolovoza, oko 17 sati, u mjestu Prekopakra, u Frankopanskoj ulici, na neutvrđeni način došlo je do požara na divljem deponiju smeća.

Ugrožavali javni promet

U petak, 17. kolovoza, oko 15.20 sati, u mjestu Gradac, u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 23-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, zagrebačkih registarskih oznaka.

U subotu, 18. kolovoza, oko 3.45 sati, u Požegi, u Primorskoj ulici, u prometu je zatečen 22-godišnjak, a koji je pod utjecajem alkohola od 1,63 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka.

Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U petak, 17. kolovoza, oko 20.30 sati, kod mjesta Hrnjevac, 65-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“, zagrebačkih registarskih oznaka, uključivao se u promet a da nije propustio sva vozila prilikom čega je prednjim dijelom udario u bočnu stranu osobnog automobila marke „Audi“, njemačkih nacionalnih oznaka a kojim je upravljao 24-godišnjak. Nakon toga došlo je do udara prednjim dijelom osobnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka u bočnu stranu „Audija“ kojim je upravljala 24-godišnjakinja, a koja se kretala vozilom iza „Audija“. Nakon udara došlo je do slijetanja osobnog automobila „Volkswagen“ u putni kanal te prevrtanja na krov, dok je osobni automobil „Škoda“ odbačen u putni kanal. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 24-godišnjak, 24-godišnjakinja i 65-godišnjak protiv kojeg slijedi prekršajni nalog.

U nedjelju, 19. kolovoza, oko 14.40 sati, na državnoj cesti D-38 između mjesta Ruševo i Sovski Dol, 27-godišnji vozač koji je upravljao motociklom marke „Kawasaki“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. Tom prilikom on je teško ozlijeđen, a protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u ulicama Osječka i Sv. Roka.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska