Utorak, 14 Kolovoz 2018 10:02

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kutjeva. Njega se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Krađa“ na način da je tijekom mjeseca srpnja 2018., nedaleko mjesta Hrnjevac, posjekao i otuđio oko tri prostorna metra drvne mase u vlasništvu Hrvatskih šuma. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

Prijavljen nestanak 72-godišnjaka, pronađen u popodnevnim satima

U ponedjeljak 13. kolovoza, u jutarnjim satima, prijavljen je nestanak 72-godišnjaka s područja Grižića, koji je u popodnevnim satima pronađen na području Brodskog Stupnika.

Prilikom čišćenja kanala u Bjelanovcu, bagerom iskopali ručnu bombu

U ponedjeljak 13. kolovoza, u popodnevnim satima, u mjestu Bjelanovac, djelatnici pravne osobe zaduženi za održavanje prometnica i odvodnje, prilikom čišćenja putnog kanala radnim strojem iskopali su jednu ručnu bombu. Pronađeno ubojito sredstvo su preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite PU požeško-slavonske, te će se naknadno uništiti.

Rezultati pojačanog nadzora brzine

U razdoblju od 6. do 12. kolovoza, na prostoru PU požeško-slavonske, proveden je pojačani nadzor brzine kretanja sudionika u prometu, usklađen s akcijama Europske unije za 2018., dok je ciljana akcija provedena 8. kolovoza 2018., u vremenu od 12 do 20 sati. Tijekom provođenja aktivnosti policijski službenici su nadzorom utvrdili ukupno 105 ciljanih prekršaja koji su se odnosili na prekršaje brzine.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska