Ponedjeljak, 13 Kolovoz 2018 09:36

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Otuđena drvna masa kod Brodskog Drenovca i novčanik u Požegi

U razdoblju od 1. do 10. kolovoza, nedaleko mjesta Brodski Drenovac, nepoznati počinitelj (ili više njih), posjekao je i otuđio nekoliko stabala trešnje i graba u šumi vlasništvo Republike Hrvatske, kojom gospodare Hrvatske šume.

U subotu 4. kolovoza, u večernjim satima, u ulici Kamenita Vrata u Požegi, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je novčanik s novčanim utrškom ugostiteljskog lokala u vlasništvu pravne osobe s područja Požege. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

Neovlašteno posjedovao streljivo u Velikoj

U petak 10. kolovoza, policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi, pretražili obiteljsku kuću na području Velike, u kojoj prebiva 62-godišnjak, kojom prilikom su kod istoga pronašli 45 komada streljiva koje je neovlašteno posjedovao. Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Požegi, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Nezadovoljan 39-godišnjak razbijao u ugostiteljskom lokalu u Poljani

U subotu 10. kolovoza, oko 21.15 sati u mjestu Poljana, u ugostiteljskom objektu, uposlenica je zbog vidne alkoholiziranosti, alkoholnim pićem odbila poslužiti 39-godišnjeg gosta, koji je nezadovoljan takovom njenom odlukom narušavao javni red i mir na način da je razbio dvije čaše i udarao rukama po zidu lokala, da bi se do dolaska policijskih službenika udaljio s mjesta događaja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dvoje lakše ozlijeđenih kod Alilovaca, kod Venja 46-godišnjak pod utjecajem alkohola oduzeo prednost prolaska

U petak, 10. kolovoza, oko 16.50 sati, na cesti između Požege i Alilovaca, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim sudionicima između teretnog automobila i traktora. 28-godišnji vozač teretnog automobila marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka protivno oznakama na kolniku (puna uzdužna crta - puna uzdužna crta (razdjelna i rubna) označuje zabranu prelaska vozila preko te crte ili zabranu kretanja vozila po toj crti. 

Puna uzdužna crta dijeli prometnu površinu na kolničke, odnosno prometne trake.), pretjecao je traktor marke „Zetor“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 54-godišnja vozačica i koja je za vrijeme pretjecanja nepropisno skretala u lijevo, zbog čega je došlo do sudara u kojemu su oboje vozača lakše ozlijeđeni. 28-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog nepoštivanja prometnih znakova, a 54-godišnjakinji zbog nepropisnih radnji vozilom u prometu.

Istoga dana, oko 20.25 sati, na cesti između mjesta Kutjeva i Vetova kod skretanja za mjesto Venje, na raskrižju lokalne i županijske ceste, 46-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,84 promila osobnim automobilom marke „Audi“, švicarskih registarskih oznaka, te oduzeo prednost prolaska 28-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska. Protiv 46-godišnjeg vozača osobnog automobila slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Ugrožavali promet u Lipiku i Badljevini 

U subotu, 11. kolovoza, oko 2.45 sati, u Lipiku, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 44-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu (odbio alkotest) upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka. U nedjelju, 12. kolovoza 2018., iza ponoći, u mjestu Badljevina, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 55-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,79 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oni su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Od udara groma u Požegi 50-godišnjaku oštećeni električni uređaji, požar na krovištu dvorišne zgrade u Bjeliševcu 

U subotu, 11. kolovoza, u jutarnjim satima, od posljedica udara groma u obiteljsku kuću u Požegi, u Ulici Zinke Kunc, 50-godišnjaku su oštećeni električni uređaji koji su bili pod naponom.

Istoga dana, oko 14.45 sati u mjestu Bjelišavac zbog prijenosa topline s pecala u vlasništvu 45-godišnjaka, došlo je do požara na krovištu dvorišne zgrade kom prilikom je izgorjelo nekoliko pokrovnih ploča i nagorjela drvena konstrukcija, dok je požar ugašen od strane vlasnika uz pomoć susjeda.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska