Petak, 27 Srpanj 2018 15:02

Prometne nesreće zbog brzine i nepoštivanja prednosti prolaska

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Zbog brzine jedan teško ozlijeđen, zbog nepoštivanja prednosti prolaska prilikom skretanja ulijevo dvije prometne nesreće

U srijedu, 25. srpnja 2018., oko 9.50 sati, u Ulici Stjepana Radića u Vidovcima, dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila koja je za posljedicu imala materijalnu štetu. 60-godišnja vozačica koji je upravljala osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, prilikom skretanja ulijevo nije propustila osobni automobil marke „Škoda““ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 56-godišnjak i koji se kretao iz suprotnog smjera te zadržavao svoj smjer kretanja. Vozačici će biti izdan prekršajni nalog zbog prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska.

Istoga dana, oko 12.10 sati, na raskrižju ulica Osječke i Šokačke u Požegi, dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila koja je također za posljedicu imala materijalnu štetu. 64-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,70 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, prilikom skretanja ulijevo iz ulice Osječke u Šokačku nije propustio osobni automobil marke „Renault““ zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak i koji se kretao iz suprotnog smjera te zadržavao svoj smjer kretanja. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nepoštivanja prednosti prolaska.

Vozač vozila koje skreće ulijevo dužan je propustiti vozilo koje, dolazeći iz suprotnog smjera, zadržava smjer svojeg kretanja ili skreće udesno, osim ako postavljenim prometnim znakom nije drukčije određeno.

Također u srijedu, oko 19.45 sati u mjestu Novi Mihaljevci, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim sudionikom u kojoj je došlo do slijetanja vozila s kolnika. 19-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,79 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine vozilom je sletio s kolnika i udario u ogradu u vlasništvu 55-godišnjaka, pri čemu je teže ozlijeđen 24-godišnji putnik iz vozila. Protiv vozača slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Prometna nesreća u Pleternici

U četvrtak, 26. srpnja 2018., oko 18.20 sati, u Pleternici, u Ulici bana Josipa Jelačića, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između teretnog i osobnog automobila. 51-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, prilikom nepropisnog pretjecanja udario je u osobni automobil marke „Jaguar“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnji vozač i koji ga je pretjecao. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog pretjecanja.

Otišla s mjesta prometne nesreće u Požegi

U četvrtak 26. srpnja 2018., oko 19.10 sati, u ulici Republike Hrvatske u Požegi, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. 29-godišnja vozačica koja je pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,54 promila upravljala osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka prilikom nepropisnog uključivanja u promet udarila je u parkirani osobni automobil marke „BMW“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 38-godišnjakinje. 29-godišnjakinja je nakon nesreće napustila mjesto događaja da nije ostavila podatke o sebi i vozilu kojim je upravljala, te su je policijski službenici pronašli i bit će joj izdan prekršajni nalog zbog prekršaja nepropisnog uključivanja u promet, upravljanja pod utjecajem alkohola i napuštanja mjesta događaja prometne nesreće.

23-godišnjak motociklom udario u životinju

U utorak, 24. srpnja 2018., oko 18.30 sati, u mjestu Bučje (Pakrac), došlo je do naleta motocikla na životinju – ovcu. 23-godišnji vozač upravljao je motociklom marke „Yamaha“, brodskih registarskih oznaka, kada je na kolnik istrčalo nekoliko ovaca koje je bez nadzora ostavio 57-godišnjak, pri čemu je došlo do udara u jednu životinju koja je uginula i pada motocikliste s motocikla. 57-godišnjaku biti će izdan prekršajni nalog zbog prekršaja ne držanja životinja pod nadzorom.

Foto: D.K.