Srijeda, 25 Srpanj 2018 09:14

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Rezultati akcije nadzora brzine od 20. srpnja 2018.

Na području Policijske uprave požeško-slavonske 20. srpnja 2018., u vremenu od 16 do 21 sat, provodila se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila. Izvršen je nadzor 59 vozača, te je utvrđeno ukupno 30 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega se 22 prekršaja odnosi na prekršaje brzine na koje je akcija bila usmjerena.

Otuđeno pogonsko gorivo iz radnog stroja u Kusonjama

U razdoblju od 20. do 23. srpnja 2018., u mjestu Kusonje, nepoznati počinitelj (ili više njih), iz spremnika za gorivo radnog stroja u vlasništvu pravne osobe s područja Daruvara, otuđio je oko 250 litara pogonskog goriva. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

Prometne nesreće u Požegi i Vidovcima

U ponedjeljak, 23. srpnja 2018., oko 15.20 sati, u Požegi, u ulici Njemačkoj, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. Zbog nepropisnih radnji vozilom u prometu, 48-godišnje vozačice koja je upravljala osobnim automobilom marke „Lexus“, zagrebačkih registarskih oznaka, došlo je do udara osobnog automobila marke „Peugeot“ brodskih registarskih oznaka kojim je upravljala 22-godišnja vozačica u vozilo s kojim je upravljala 48-godišnjakinja. Njoj će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnih radnji vozilom u prometu.

Istoga dana, oko 17.20 sati, u Vidovcima, u Ulici Stjepana Radića, također se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 65-godišnji vozač koji je upravljala osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, zbog ne držanja potrebitog razmaka u vožnji nije uspio zaustaviti svoje vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom vozila s kojim je upravljao na stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak, a koji se zaustavio poradi vozila ispred sebe koje je također bilo zaustavljeno. Protiv 65-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog ne držanja razmaka u vožnji.

Požar na otvorenom

U ponedjeljak, 23. srpnja 2018., oko 20 sati, nedaleko mjesta Jakšić, na poljoprivrednoj površini došlo je do požara na način da je nepoznata osoba zapalila žetvene ostatke kukuruza. Požar je ugašen oko 21 sat.