Petak, 20 Srpanj 2018 10:08

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Protuzakoniti lov uz nezakonito držanje oružja

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege, kojeg se sumnjiči da je 18. srpnja 2018. u večernjim satima u mjestu Kamenski Vučjak iz vatrenog oružja kojeg je nepovlasno posjedovao ustrijelio jelensku divljač. Policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću, vikendicu te osobni automobil u njegovom vlasništvu, prilikom čega su pronašli meso ustrijeljene divljači, dvije puške i opremu za iste, te više komada streljiva, a koje je nepovlasno posjedovao. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i „Protuzakonit lov i ribolov“.

 

Prometne nesreće u Požegi i Kutjevu

U četvrtak, 19. srpnja 2018., oko 9.10 sati, u Ulici Alojzija Stepinca u Požegi, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 46-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet na kolnik Ulice Alojzija Stepinca nije propustio sva vozila, uslijed čega je došlo do sudara s osobnim automobilom marke „Hyundai“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 66-godišnji vozač koji se navedenim dijelom ulice kretao neprilagođenom brzinom. 46-godišnjaku slijedi prekršajni nalog zbog nepropisnog uključivanja u promet, a 66-godišnjaku zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Oko 9.30 sati, u Ulici kralja Tomislava u Kutjevu, 76-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“ požeških registarskih oznaka prilikom nepropisnog uključivanja u promet udario je u parkirani osobni automobil marke „Ford“ njemačkih nacionalnih oznaka vlasništvo 64-godišnjaka, a potom napustio mjesto događaja, a da nije ostavio oštećenom podatke o sebi i vozilu s kojim je upravljao. Istog su policijski službenici nakon događaja pronašli te će mu biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog uključivanja u promet i napuštanja mjesta događaja.