Utorak, 10 Srpanj 2018 09:49

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Kod 20-godišnjaka pronađena marihuana

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice, kojeg se sumnjiči da je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, budući je posjedovao manju količinu opojne droge – marihuane koja je od istog privremeno oduzeta, te protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Otuđena drvna masa kod Lipika i džepni sat 91-godišnjaku

U razdoblju od 2. do 6. srpnja, nedaleko grada Lipika, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio nekoliko stabala hrasta i bagrema u vlasništvu Republike Hrvatske. U ponedjeljak, 9. srpnja 2018., policijskim službenicima 91-godišnjak je prijavio da mu je u oko 13.30 sati, u Požegi, nepoznati počinitelj kojega je pustio u stan i koji je iskoristio njegovu nepažnju otuđio zlatni džepni sat.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Krađa“.

U cilju sprječavanja krađa i prijevara, građanima (posebice starije životne dobi) još jednom savjetujemo:

  • Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ!
  • Ukoliko se osoba predstavi kao službena, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid! Ukoliko sumnjate telefonski provjerite u instituciji iz koje dolaze.
  • Ne dajte se zavesti uvjeravanjem nepoznatih osoba, njihovim titulama i sličnim nastupima!
  • Kad ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama, ne dozvolite im kretanje bez vašeg nadzora, te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži!
  • Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila!
  • Zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke, tetovaže i slično)!
  • Odrasli članovi obitelji koji brinete o starijim osobama, upozorite ih na opasnost i ponavljajte im ove savjete!

Posumnjate li u nekoga, a posebice ako je riječ o počinjenju kaznenog djela, ODMAH obavijestite policiju na broj 192!

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava u Pleternici i Pakracu

U ponedjeljak, 9. srpnja, na području Pakraca, anonimni građanin je predao policijskim službenicima 7 komada streljiva i 900 grama eksploziva, dok je u Pleternici anonimni građanin predao policijskim službenicima 1 pušku i 38 komada streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska