Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 05 Srpanj 2018 09:31

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

66-godišnjakinja izgubila karticu tekućeg računa, a osoba koja je pronašla karticu plaćala račune

U srijedu, 4. srpnja, policijskim službenicima je prijavila 66-godišnjakinja s područja Požege, da joj je 11. lipnja 2018., nepoznati počinitelj s karticom tekućeg računa koju je prethodno izgubila, u više navrata u trgovačkim centrima na području Požege, platio manje novčane iznose. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U Požegi teško ozlijeđena 40-godišnja putnica s motocikla

U srijedu, 4. srpnja, oko 16.40 sati, u Požegi, u ulici Dubrovačkoj, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim sudionikom između osobnog automobila i motocikla. 54-godišnji vozač motocikla marke „Suzuki“ požeških registarskih oznaka na kojemu se prevozila 40-godišnja putnica pretjecao je osobni automobil marke „Daewo“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 56-godišnja vozačica i koja je za vrijeme pretjecanja nepropisno skretala u lijevo, zbog čega je došlo do udara motocikla u osobni automobil i pada vozača i putnice s motocikla pri čemu je 40-godišnja putnica s motocikla teško ozlijeđena.

Protiv 56-godišnje vozačice slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Prometna nesreća s smrtno stradalim sudionikom u Požegi

U srijedu, 4. srpnja, oko 23.45 sati, u Požegi, u ulici Industrijskoj, dogodila se prometna nesreća s smrtno stradalim sudionikom između teretnog automobila i motocikla. 41-godišnji vozač upravljao je prije stjecanja prava na upravljanje motociklom marke „Kawasaki“ koji nije bio registriran i osiguran, te je pretjecao teretni automobil marke „MAN“ s pridodanim priključnim vozilom slovenskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 53-godišnji vozač i koji je za vrijeme pretjecanja nepropisno skretao u lijevo, zbog čega je došlo do udara motocikla u teretni automobil i pada vozača motocikla na kolnik pri čemu je 41-godišnji vozač motocikla teško ozlijeđen i naknadno od posljedica zadobivenih ozljeda preminuo u bolnici u Požegi. Protiv 53-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Uz navedene prometne nesreće, tijekom jučerašnjeg dana zabilježene su još dvije prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta i koje su se dogodile u Požegi u Ulici Antuna Kanižlića i na križanju ulica Njemačke i Arslanovci.

Iako PU požeško-slavonska kontinuirano provodi ciljane  preventivno-represivne aktivnosti koje imaju za cilj osiguranje povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, ovo je četvrti smrtno stradali sudionik prometnih nesreća od početka 2018. Slijedom toga, još jednom apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise čime čuvamo svoje i živote drugih sudionika u prometu.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska