Ispiši ovu stranicu
Utorak, 03 Srpanj 2018 13:17

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Teška krađa

U razdoblju od 29. lipnja do 2. srpnja 2018. godine, u Pakracu, u Bolničkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je sa zgrade škole otuđio nadzornu kameru. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Pronašao eksplozivno sredstvo

U ponedjeljak, 2. srpnja 2018. godine, oko 9 sati, u šumskom dijelu u blizini mjesta Jagma, 47-godišnjak je prilikom izvođenja radova pronašao eksplozivno sredstvo (projektil bestrzajnog topa) za koje je utvrđeno da je zaostalo iz Domovinskog rata. Navedeno sredstvo je izuzeo policijski službenik za protuekpslozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,66 promila

U ponedjeljak, 2. srpnja 2018. godine, oko 23.50 sati, u mjestu Poljana, u Ulici Ljudevita Gaja, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 39-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,66 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

U ponedjeljak, 2. srpnja 2018. godine, oko 6.35 sati, u mjestu Ruševo, 46-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Renault“, našičkih registarskih oznaka, prešao je vozilom na suprotni kolnički trak, a potom na travnatu putnu bankinu  prilikom čega je sletio s kolnika te udario u stupčić u vlasništvu „Hrvatskih cesta“, a potom u betonski kolni ulaz u vlasništvu 53-godišnjaka. U prometnoj nesreći 46-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom jučerašnjeg dana dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Pakracu na Trgu bana Josipa Jelačića.